12. 10. 2021 - 16:49
Ifet Mahmutović pred nastup na EP: Sve osim zlata bit će neuspjeh
907
Shares
Ifet Mahmutović pred nastup na EP: Sve osim zlata bit će neuspjeh

SJEDEĆA ODBOJKA

Ifet Mahmutović pred nastup na EP: Sve osim zlata bit će neuspjeh

12. 10. 2021 - 16:49
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci nakon uspješnog nastupa na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, na kojim je osvojila bronzano odličje, od 17. do 23. oktobra u turskom Kemeru očekuje nastup na Evropskom prvenstvu, na kojem će jurišati na desetu titulu.

Odbojkaši BiH sa kraćim pauzama na okupu se nalaze još od maja ove godine, a trenutno na Ilidži obavljaju završne pripreme za nastup na evropskoj smori.

Na današnjoj pres-konferenciji Saveza sjedeće odbojke BiH pred odlazak na EP medijama se prvo obratio ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Samir Avdić, koji je naglasio da je bh. tim u proteklom periodu imao "izuzetno uspješan nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, te da je bronzana medalja je još jedan u nizu trofeja".

- Odlazak na EP će biti kruna ove sezone i vjerujmo da ovi momci imaju snage i kapaciteta da se vrate s najsjajnijim odličjem - kazao je Avdić.

Novi selektor Ifet Mahmutović izjavio je da su obavljene vrhunske pripreme, da je zacrtani cilj zlatna medalja i da će će sve drugo smatrati neuspjehom.

- Dali smo sebi visok zadatak, vjerujem u ove momke i mislim da su spremni da vratimo deseto evropsko zlato u BiH. Reprezentacije Ukrajine, Njemačke i Rusije neće preuzeti tron, kao u protekla dva Evropska prvenstva. Spremni smo i želimo ostvariti zacrtani cilj i na Svjetsko prvenstvo otići kao zlatni iz Evrope. Hvala igračima koji su vrhunski odradili završni dio priprema. Duplo više smo radili i duplo više postigli. Što se tiče kondicije, taktike i tehnike, to smo već priveli savršenstvu - smatra Mahmutović.

Na EP-u učestvovat će 16 reprezentacija podijeljenih u četiri grupe. Ekipa BiH igrat će u C-grupi sa selekcijama Mađarske, Gruzije i Poljske.

Grupe na EP u sjedećoj odbojci:

A-grupa: Turska, Njemačka, Srbija i Francuska

B-grupa: Ukrajina, Nizozemska, Latvija i Italija

C-grupa: Bosna i Hercegovina, Mađarska, Gruzija i Poljska

D-grupa: Rusija, Hrvatska, Slovenija i Češka

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti