11. 10. 2021 - 20:09
E SAD SE TEK PITAMO JE LI ON S OVOG PLANETA Messija okružila...
907
Shares
E SAD SE TEK PITAMO JE LI ON S OVOG PLANETA Messija okružila čak sedmorica, a onda je uslijedila MAGIJA (VIDEO)

KVALIFIKACIJE ZA SP

E SAD SE TEK PITAMO JE LI ON S OVOG PLANETA Messija okružila čak sedmorica, a onda je uslijedila MAGIJA (VIDEO)

Sport.ba
11. 10. 2021 - 20:09
0
Shares

Argentina je na domaćem terenu prilično lako savladala Urugvaj sa 3:0.

Svoju ekipu pokrenuo je Leo Mesi golom u 38. minutu, da bi u 44. Rodrigo De Paul udvostručio prednost svoje ekipe.

Konačan rezultat postavio je Lautaro Martinez u 62, a "gaučosi" su propustili još nekoliko prilika koje su mogle donjeti još ubjedljiviju prednost.

Kakvu fudbalsku inteligenciju i viziju igre ima Messi odlično se moglo vidjeti u susretu protiv Urugvaja. Kapiten Gaučosa je pomalo sretno zabio prvi gol, ali kod trećeg pokazao o kakvom virtouzu se radi.

Prilikom jednog napada oko nove zvijezde PSG-a se okupilo čak sedam protivničkih igrača, pokušali su na sve načine onemogućiti ga da šutira, a omaleni Argentinac je povukao trik iz rukava.

Ležerno je podigao glavu, samo djelić sekunde mu je bio dovoljan da ugleda Rodriga De Paula na drugoj strani. Odigrao je sjajan pas, uslijedio je prizeman centaršu i rutinska završnica Lautara Martineza.

Odavno nešto ljepšte nismo vidjeli.. Messijevu magiju možete pogledati OVDJE.

Inače, Brazil je odigrao neriješeno u Kolumbiji bez pogodaka, "kafeterosi" su prvi koji su uspijeli da ostanu neporaženi od lidera južnoameričkih kvalifikacija.

Čile je u Santijagu trijumfovao nad Paragvajcima sa 2:0, pobjedu domaćoj ekipi donijeli su Ben Brereton u 69. i Mauricio Isla tri minuta kasnije.

Učitaj još novosti