11. 10. 2021 - 11:32
Prvi golman i zvijezda Ukrajine o Zmajevima: Oni su ozbiljan...
907
Shares
Prvi golman i zvijezda Ukrajine o Zmajevima: Oni su ozbiljan tim, ali jasno nam je šta moramo uraditi

Kvalifikacije za SP

Prvi golman i zvijezda Ukrajine o Zmajevima: Oni su ozbiljan tim, ali jasno nam je šta moramo uraditi

11. 10. 2021 - 11:32
0
Shares

Poslije pet vezanih remija i trijumfa 2:1 u Helsinkiju, Ukrajina na drugom mjestu grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine sa osam bodova dočekuje sutrašnji duel u Lavovu protiv Bosne i Hercegovine.

“Neću reći da sam zadovoljan svojim nastupom. Bilo je par situacija gdje nisam reagovao najbolje. Ali to je fudbal, još nisam upoznao ljude koji ne griješe“, rekao je ukrajinski čuvar mreže Andriy Pyatov, prenosi Faktor, te naglasio kako je i od bivšeg selektora Andryja Shevchenka dobio čestitku povodom velikog jubileja.

Golman Shakhtara u nedavnom duelu sa Džekinim Interom u Ligi prvaka uspio je sačuvati svoju mrežu, no tvrdi kako su Finska i BiH dva potpuno različita tima.

“Već smo pogledali utakmicu Bosne i Hercegovine, analizirali smo napad, odbranu, tranziciju. Oni su potpuno različita ekipa u poređenju sa Finskom. Iako se taktički razlikuju, imaju i svojih sličnosti, no bh. fudbaleri su kvalitetniji. Njihovi igrači nastupaju u Premier ligi, Serie A… Tu je i napadač poput Džeke, protiv kojeg sam igrao nedavno u meču sa Interom“, naglasio je Pyatov, te dodao:

“Oni su ozbiljan tim, a nama je jasno šta moramo uraditi, za to se i pripremamo”.

Utakmica između Ukrajine i BiH, prva u ovim kvalifikacijama za SP, igra se sutra u Lavovu sa početkom u 20.45 sati.

Učitaj još novosti