09. 10. 2021 - 23:00
Albanci u transu, šokirali Mađare i drže drugo mjesto pred...
907
Shares
Albanci u transu, šokirali Mađare i drže drugo mjesto pred finiš kvalifikacija za Katar

KVALIFIKACIJE ZA SP

Albanci u transu, šokirali Mađare i drže drugo mjesto pred finiš kvalifikacija za Katar

09. 10. 2021 - 23:00
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Albanije izvojevala je potencijalno ključnu pobedu u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, savladala je direktnog konkurenta za drugo mjesto Mađarsku i pozicionirala se na drugom mjestu u grupi.

Albanci su pred praznim tribinama "Puškaš Arene" slavili 1:0 golom Armanda Brohe 1:0.

Sjajno je fudbaler Sautemptona izigrao odbranu Mađara, dvojicu je izbacio iz igre prije nego što je vrhunski preciznim udarcem pogodio dalji ugao gola domaćeg tima - za delirijum Albanaca.

Tri utakmice pre kraja kvalifikacija Albanija leži na drugom mjestu sa 15 bodova, ispered su Englezi sa 19 (pobijedili Andoru 5:0), a prate Poljaci i sada već posustali Mađari., koji su dva puta poraženi od večerašnjeg rivala.

Ključni mečevi tek očekuju Rehin tim, možda im i najvažniji nailazi već za dva dana kada će u Tirani gostovati trećeplasirana Poljska.

Poljaci su u subotu uveče imali lak posao sa San Marinom (5:0), pa Albancima na noge stižu sa bodom manje i imperativom pobjede. Albanci do kraja, osim meča sa Poljskom, imaju i meč sa Englezima u gostima, dok se Levandovski i družina, pored Albanaca, sastaju sa Andorom u gostima i Mađarskom kod kuće do kraja kvalifikacija.

Jasno je, dakle, da bi ishod direktnog duela koji slijedi u Tirani mogao da iskroji put i jednih i drugih u ovom ciklusu.

Učitaj još novosti