09. 10. 2021 - 21:28
Visočka Bosna i Gradačac podijelili bodove u sjajnoj utakmici
907
Shares
Visočka Bosna i Gradačac podijelili bodove u sjajnoj utakmici

PREMIJER LIGA BIH

Visočka Bosna i Gradačac podijelili bodove u sjajnoj utakmici

09. 10. 2021 - 21:28
0
Shares

U meču 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše visočka Bosna i Gradačac su remizirali rezultatom 23:23. Bio je ovo vrlo neizvjestan meč od početka do kraja, ali uz odlično suđenje Nedima Arnautovića i Aleksandra Jovića iz Tuzle, koji su od početka nametnuli autoritet, koji su obje ekipe poštovale, pa nije bilo problema, iako je bilo neizvjesno na terenu. Rijetkost je da se hvale sudije, ali u ovom bh. ludilu, pogotovo rukometnom, odlično suđenje se mora izdvojiti. 

Povela je Bosna na startu sa 1:0, ali Gradačac je u 10. minuti stigao do 4:2. Ipak, Bosna serijom od 3:0 odlazi na 5:4. Nakon toga se igralo gol za gol, a Bosna je u dva navrata imala plus dva i to u 23. minuti (10:8), te u 30. minuti, kada je vodila sa 12:10, a upravo s tim rezultatom se otišlo na odmor. 

Početak drugog dijela pripao je gostima, koji su poveli sa 15:13 i činilo se da bi Bosna mogla proći, kao protiv Konjuha, ali nije se to desilo. Mlada ekipa Bosne uspješno je odoljela ofanzivi Gradačca, te je uspjela da se drži u korak za gostima. Gradačac je u 50. minuti imao 20:18, ali onda je uslijedila serija Bosne od 4:0 i vodstvo od 22:20. Gradačac uspijeva izjednačiti u 55. minuti na 22:22, a minutu kasnije Bosna golom Seada Sirće odlazi na 23:22. U 58. minuti Gradačac preko Šestana uspijeva da izjednači na 23:23, a nakon toga su obje ekipe imale po napad za pobjedu. Gradačac je pogriješio u napadu, a kod Bosne Emrah Jamaković je iz vrlo teške pozicije šutirao četiri sekunde do kraja, ali je njegov udarac odbranio Dražen Stojanović. 

Najefikasniji kod Bosne, koja je koristila samo sedam igrača u 60 minuta i dva gola, bio je Almir Osmanhodžić sa devet pogodaka, dok je Đorđe Kukić dodao pet, a Mahir Burić tri gola. Golmani Irhad Alihodžić i Enes Sirćo sakupili su po pet odbrana. Kod Gradačca je najefikasniji bio Adnan Tufekčić sa pet golova, dok je Edin Zrnić ddoao četiri. Dražen Stojanović je sakupio osam odbrana. 

Učitaj još novosti