09. 10. 2021 - 08:14
NOVI TEŠKAŠKI SPEKTAKL: Tyson Fury i Deontay Wilder ulaze u...
907
Shares
NOVI TEŠKAŠKI SPEKTAKL: Tyson Fury i Deontay Wilder ulaze u obračun sa najvećim težinama u kraijeri

boks meč

NOVI TEŠKAŠKI SPEKTAKL: Tyson Fury i Deontay Wilder ulaze u obračun sa najvećim težinama u kraijeri

09. 10. 2021 - 08:14
0
Shares

Oba borca dostigli su najveće težine u karijeri, a Fury je gotovo 18 kilograma teži od Wildera.

Aktuelni WBC šampion težak je 125.6 kilograma za ovaj meč. Najveća je to težina ikad koju je imao Kralj Cigana u jednom meču, dok je i Bronzani bombarder dostigao rekordnih 107.9 kilograma.

Naravno, bilo je teških riječi nakon vaganja, a Fury je prednjačio:

"Veći sam da bih ga uništio i strpao u bolnicu. Bit će to potpuno uništenje. Stavit ću ga u kraljevsku ambulantu nakon borbe", rekao je Fury i zatim je izvrijeđao novog trenera svog protivnika, nekadašnjeg boksera Malika Scotta jer smatra da Wilder nema ništa novo ponuditi sa njim u uglu.

"Ništa mi to ne znači. Jedan seronja uči drugog da se bori. Čovjek (Scott) ni sam nije znao da se bori, bio je obični seronja. Pogledajte Wilderovo stanje. Nije se rodio ko je pobijedio Kralja Cigana, pogotovo ne ovaj ovdje, rekao je Fury.

Wilder je vikao prema Furyju da skine majicu, aludirajući na to da ima viška kilograma i istakao je da mu njegova težina ne smeta.

"Osjećam se seksi. Dižem 160 kilograma u benču i lako i njega mogu podići. Mirnoća je ključ oluje. Kada mi je um pomračen, tad nisam miran, ali kada je čovjek ovako miran, onda je sposoban donositi velike odluke. Podmladio sam se, iskupljenje je pred nama i jedva čekam pokazati svijetu o čemu se radi", rekao je Wilder.

Podsjetimo, Fury je u februaru 2020. godine deklasirao Wildera. Pobijedio je tehničkim nokautom u sedmoj rundi i uzeo mu je WBC pojas.

 

 

 

 

Učitaj još novosti