08. 10. 2021 - 19:46
TRENER KAZAHSTANA: Džeko će predvoditi napad, ali se pitamo ko...
907
Shares
TRENER KAZAHSTANA: Džeko će predvoditi napad, ali se pitamo ko će zamijeniti Pjanića

Kvalifikacije za SP

TRENER KAZAHSTANA: Džeko će predvoditi napad, ali se pitamo ko će zamijeniti Pjanića

08. 10. 2021 - 19:46
0
Shares

Prvi meč izmeđe dvije selekcije odigran 7. septembra na Bilinom polju okončan je bez pobjednika (2:2), a Kazahstanci su se golom Baktiyor Zaynutdinov u petoj minuti sudijske nadoknade spasili od trećeg poraza u kvalifikacijama za SP 2022. godine.

Selektor sutrašnjeg rivala, Talgat Baysufinov, na zvaničnoj press konferenciji kazao je kako je uskraćen za usluge nekoliko fudbalera, zbog čega je poznao neke druge igrače, piše Faktor.ba.

Baysufinov je kazao kako Askhat Tagybergen, fudbaler Tobola koji je u Zenici nosio kapitensku traku, neće biti u konkurenciji za sutrašnju duel sa Zmajevima, ali da će biti na raspolaganju za duel sa Finskom.

“Šef” kazahstanskog nacionalnog tima osvrnuo se i na kvalitet naše reprezentacije, ali i činjenicu da će Zmajevi sutra biti bez Miralema Pjanića.

“Ako protivnik posjeduje kvalitetne igrače to je dobro za nas. I sami znate kakav je igrač Miralem Pjanić, ali sada kako on neće biti tu pitamo se ko će ga zamijeniti. Edin Džeko će sigurno predvoditi napada, no u veznom redu neće biti Pjanića. Zanima nas ko će igrati u centralnom dijelu veznog reda”, rekao je selektor Kazahstana, prenosi Faktor.ba.

Na novinarsko pitanje da li Kazahstan može podijetiti BiH, Baysufinov je rekao:

“Mogli smo u prošloj utakmici pobijediti ali i izgubiti. Protivnik ima sada tu situaciju sa odsustvom nekoliko igrača, što je nama olakšavajuća okolnost, s druge strane to je i dalje veoma dobar i zbiljan protivnik”.

Utakmica Kazahstan – Bosna i Hercegovina igra se sutra na Astana Areni u Nur Sultanu s počekom u 15 sati.

Učitaj još novosti