08. 10. 2021 - 15:29
Petev i Džeko uoči utakmice u u Kazahstanu: Vize su prošlost,...
907
Shares
Petev i Džeko uoči utakmice u u Kazahstanu: Vize su prošlost, idemo na pobjedu

Petev i Džeko uoči utakmice u u Kazahstanu: Vize su prošlost, idemo na pobjedu

08. 10. 2021 - 15:29
0
Shares

Predstavnicima medija obratili su se selektor Ivaylo Petev i kapiten Edin Džeko.

Kazahstanske novinare je zanimalo da li je vještačka podloga prednost za domaći tim.

„Znamo da većina reprezentativaca Kazahstana iz domaćeg šampionata igraj na terenu sa vještačkom travom. Mi smo juče odradili trening i večeras ćemo i to nam nije bitno. Mi smo spremni i idemo na pobjedu“, rekao je Petev.

Selektor se osvrnuo i situaciju sa vizama za naše reprezentativce.

„Slučaj sa vizama je za nas prošlost. Bitno je da oni koji su ovdje budu spremni. Ja vjerujem u sve njih i smatram da možemo doći do povoljnog rezultata", rekao je on i dodao:

„Sve zavisi od našeg pristupa. Nadam se da sutra protivniku nećemo dopustiti puno prilika. Igrači i ja jedva čekamo utakmicu. Kazahstan je ekipa koja ne odustaje i idu agresivno na svaku loptu, tako da neće biti lako. Sutra moramo biti još bolji nego u Zenici. Moramo biti skoncentrisani tokom čitave utakmice da ispunimo naš cilj, a to je pobjeda.“

Edin Džeko je kazao da su ranije u Zenici vidjeli da je Kazahstan nezgodna reprezentacija.

"Vidjeli smo to i kroz ostale njihove rezultate. To je ekipa koja ne smije da se potcijeni i taktički stoje jako dobro. Nije lako probiti tu zonu, ali u prethodnom meču smo stvorili puno prilika. Oni su pokazali da ne odustaju do kraja, ali mi moramo biti efikasniji ovaj put", zaključio je Džeko.

 

Učitaj još novosti