08. 10. 2021 - 13:21
Kako će Zmajevi izgledati protiv Kazahstana? Petev na teren...
907
Shares
Kako će Zmajevi izgledati protiv Kazahstana? Petev na teren šalje sastav koji do sada nismo gledali

Kako će Zmajevi izgledati protiv Kazahstana? Petev na teren šalje sastav koji do sada nismo gledali

08. 10. 2021 - 13:21
0
Shares

“Najteži je prvi protivnik, idemo se pripremati sto posto za prvu utakmicu, da se odigra kako nama paše, pobjeda je pobjeda i tri boda. Svaka utakmica je teška, neće nam biti lako, ali sve ovisi o našem pristupu. Neće nam biti lako, spremni smo na to, moramo ići otvoreno i spremni smo za dobar rezultat”, rekao je selektor bh. reprezentacije Ivaylo Petev uoči susreta protiv Kazahstana u nastavku kvalifikacija za SP 2022. godine, koji je na rasporedu u subotu u 15:00.

BiH će biti oslabljena zbog neigranja velikog broja kvalitetnih igrača iz različitih razloga, pa će i sastav njegovog tima biti mnogo drugačiji od onoga što bi se moglo očekivati i na što smo inače navikli.

Za početak, moglo bi se očekivati da dođe do promjene standardne 3-5-2 formacije u formaciju sa četiri igrača u zadnjoj liniji. Razlog tome je suspenzija Dennisa Hadžikadunića i izostanak Siniše Saničanina zbog koronavirusa. Dario Đumić koji je pozvan kasnije nije dobio vizu za ulazak u Kazahstan.
 
Na golu će sigurno stajati Ibrahim Šehić, a s obzirom na povrede i izostanke na poziciji desnog beka, minutažu bi mogao dobiti Jusuf Gazibegović, koji standardno igra za Sturm Graz. Štoperski par bi trebali činiti Anel Ahmedhodžić i Adnan Kovačević, a na lijevom beku definitivno neće biti eksperimenata i starter će sasvim izvjesno biti Sead Kolašinac.

U veznom redu mnogo toga nije izvjesno, ali za očekivati je da uloge startera dobiju Gojko Cimirot i Amir Hadžiahmetović, dok bi na krilima mogli zaigrati Adi Nalić i Miroslav Stevanović. Od Stevanovića je za očekivati da pruži širinu u igri našeg tima, a Nalić bi trebao pomagati u organizaciji napada u veznom redu.

U ofanzivi bi zajedno trebali zaigrati Edin Džeko i Ermedin Demirović, koji se odlično nadopunjuju.

Zmajevi na koje može računati Petev u Kazahstanu:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

Odbrana: Branimir Cipetić, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Anel Ahmedhodžić, Adnan Kovačević, Aleksandar Jovičić, Ajdin Nukić, Jusuf Gazibegović

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Miroslav Stevanović, Almedin Ziljkić, Adi Nalić

Napad: Edin Džeko, Luka Menalo, Ermedin Demirović i Smail Prevljak

(Raport.ba)

Učitaj još novosti