08. 10. 2021 - 11:43
PROZVALI GA "NOVI EDIN DŽEKO", SVI BRUJE O SINOĆNJOJ UTAKMICI:...
907
Shares
PROZVALI GA

PROZVALI GA "NOVI EDIN DŽEKO", SVI BRUJE O SINOĆNJOJ UTAKMICI: Bayernovi skauti oduševljeni njegovim talentom

08. 10. 2021 - 11:43
0
Shares

Nogometna reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država slavila je sinoć s 2:0 protiv Jamajke.

Amerikanci su u Austinu na Q2 stadionu došli do nove pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Prvih 45 minuta mreže su mirovale, no s dva gola u nastavku domaća selekcija ipak stiže do pobjede i sa osam bodova je na vrhu kvalifikacija u Sjevernoj i Centralnoj Americi, dok je Jamajka zakovana za dno sa samo jednim bodom.

Nogomet u Sjedinjenim Državama u ekspanziji je posljednjih godina i ovaj nacionalni tim ima sve veći broj talentovanih igrača,a jedan od njih je 18-godišnji Ricardo Pepi.

Nedavno je napunio 18 godina, a sinoć je postigao oba gola u pobjedi SAD-a. On je igrač Dallasa i na 27 mečeva postigao je 13 golova.

MAXBET kladionica nudi mogućnost klađenja za brojne mečeve, a pogledjate bogatu ponudu za duel Paname i Sjedinjenih Država. 

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Bayernovi skauti, koji su u SAD-u pronašli i Alphonsa Daviesa, oduševljeni su Pepijem, te su ga okarakterisali kao "novi Edin Džeko".

Zbog svoje građe, ali i svojih igračkih manira zaista podsjeća na bh. reprezentativca, s tim da za neke ipak više igrom sliči Erlingu Haalandu.

Bayern ima najboljeg centarfora na svijetu, ali Robertu Lewandowskom su 33 godine i u njemačkom prvaku polako razmišljaju o njegovom nasljedniku. Skauti su označili mladog Pepija...

Prema engleskim novinama The Athletic Bayern je našao tradicionalnog centarfora ili klasični broj devet u Americi koji bi se idealno uklopio u minhenski sustav. On je već boravio u januaru u Minhenu na treningu i već tada su svi bili oduševljeni, pa je za očekivati transfer u skorije vrijeme.

Minhenski klub je zapravo želio zadržati američkog talenta da igra u drugoj ekipi na početku, ali Dallas je stavio veto i zatražio igrača nazad. Igrač ima ugovor s Dallasom do ljeta 2026. godine, ali transfer u velikana poput Bayerna je samo pitanje dana.

“To je bilo jedno od najboljih iskustava u mom životu. To su trenuci koji će vam zauvijek ostati u sjećanju. Ovo su iskustva učenja koja vam daju mnogo informacija o stilu igre u Evropi ”, prisjetio se on svog probnog treninga u Njemačkoj.

Učitaj još novosti