01. 10. 2021 - 17:28
(VIDEO) Trenutak koji će ući u historiju: Legendarni GSP...
907
Shares
(VIDEO) Trenutak koji će ući u historiju: Legendarni GSP prišao Khabibu i uradio mu polugu, pogledajte reakciju Nurmagomedova

UFC borac

(VIDEO) Trenutak koji će ući u historiju: Legendarni GSP prišao Khabibu i uradio mu polugu, pogledajte reakciju Nurmagomedova

01. 10. 2021 - 17:28
0
Shares

Uvijek je poseban osjećaj kada se dvojica vrhunskih sportista, koji imaju epitet najboljih ikada u sportu u kojem se bave, međusobno uvažavaju i kada obostrano poštovanje otvoreno pokažu pred svima. 

Upravo to su za vrijeme Arnold festivala pokazali dvojica ponajboljih UFC boraca svih vremena, Khabib Nurmagomedov i Georges St. Pierre. 

Godinama se špekulisalo o njihovom potencijalnom meču, Khabib je u nekoliko navrata isticao da bi borba protiv GSP-a bila i za njega, kao i za njegovog preminulog oca, borba iz snova, ali do nje nažalost nikada nije došlo. 

GSP je danas odlučio iznenaditi Khabiba i dok je Dagestanac sjedio u fotelji i razgovarao sa voditeljem, Kanađanin mu se privukao iza leđa i izveo polugu na vratu. 

Kada se Khabib okrenuo i vidio poznato lice, uslijedili su smijeh, zagrljaj i riječi pune poštovanja

"Ovaj čovjek je bio omiljeni borac moga oca. Ja sam odrastao gledajući njegove borbe, čast mi je sada stajati ovdje sa njim. Veliko mi je zadovoljstvo", rekao je Khabib i onda upitao GSP-a kako se on osjeća.

"Osjećam se fantastično, ti si nešto najbliže savršenom borcu što je iko dostigao. Savršena karijera, neporažen, završio si karijeru na vrhuncu, takvo nešto nikada nije bilo urađeno i sve ovo je utvoju čast, prijatelju", rekao je GSP.

 

Učitaj još novosti