29. 09. 2021 - 16:03
Poznati svi učesnici EHF Evropa lige, BiH predstavlja šest...
907
Shares
Poznati svi učesnici EHF Evropa lige, BiH predstavlja šest rukometaša

RUKOMET

Poznati svi učesnici EHF Evropa lige, BiH predstavlja šest rukometaša

29. 09. 2021 - 16:03
0
Shares

Poznati su svi učesnici EHF Evropa lige, drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja. Bosnu i Hercegovinu će u ovoj sezoni predstavljati šest rukometaša. 

Dvojica igraju za makedonskog viceprvaka Eurofarm Pelister. U pitanju su Josip Perić koji je od ove sezone i kapiten tima, te Elmir Građan. Dva igrača imamo i u viceprvaku Poljske, kapitena bh. reprezentacije Mirsada Terzića i golmana Adija Ahmetaševića. 

Evropu ligu će igrati i Ibrahim Haseljić sa svojim Gorenje Velenjem, te Tomislav Nuić koji je član atinskog AEKA. Član slovenskog prvaka, ekipe Gorenja Velenja je i mladi Tarik Velić koji nastupa za mladi tim. 

Žrijeb grupa je u četvrtak, a u bubnju će se naći 24 kluba. Timovi će biti podijeljeni u četiri grupe od po šest ekipa, a plasman dalje izborit će po četiri najbolja tima iz svake grupe.

Magdeburg, Nant, Bidasoa Irun, Grundfos, Tatabanja, Savehof, Eurofarm Pelister, Vintertur, Čekovski Medvedi, Gorenje Velenje, AEK, Tatran Prešov i Rihimaki Koks su osigurali direktan plasman, dok su kroz kvalifikacije prošli Nekse, Nim, Benfika, Lemgo, Fuhse Berlin, Tuluz, Siudad de Logrono, GOG, Kadeten Šafhauzen, Visla Plok, Sporting Lisabon i Pauk.

Učitaj još novosti