28. 09. 2021 - 19:55
Daily Mail: Borussia umjesto Halanda silno želi zvijezdu Uniteda!
907
Shares
Daily Mail: Borussia umjesto Halanda silno želi zvijezdu Uniteda!

DA LI ĆE MARTIAL DOĆI U DORTMUND ILI ĆE TO BITI NEKO DRUGI?!

Daily Mail: Borussia umjesto Halanda silno želi zvijezdu Uniteda!

28. 09. 2021 - 19:55
0
Shares

Borussia Dortmund na kraju ove sezone sigurno ostaje bez Erlinga Halanda. Norvežanin je ovog ljeta ostao među Milionerima, mada su ga mnogi već vidjeli na izlaznim vratima.

Gotovo nestvarno zvuči činjenica da će od sljedećeg ljeta biti dostupan za odštetnu klauzulu koja iznosi oko 80 miliona eura, što je prava sitnica za igrača koji je u 67 utakmica za Borussiju zabio 68 golova.

Za 21-godišnjeg Halanda zainteresovani su skoro svi najveći klubovi, a ponajviše su zagrizli Real Madrid, Barcelona, Bayern i Chelsea. Haland je u Borussiju došao iz Salzburga za samo 20 miliona eura i klub iz Dortmunda će i na njemu zaraditi golemi novac.

U Dortmundu su sasvim svjesni da će biti nemoguća misija da zadrže Novežanina, a "Daily Mail" tvrdi da čak 30 skauta radi na dovođenju novog napadača koji bi koliko-toliko mogao nadomjestiti izostanak sjajnog Halanda. Borussia je navodno jako zainteresirana za Anthonyja Martiala koji je dolaskom Cristiana Ronalda potpuno pao u drugi plan, a u ispred njega je ionako i Edinson Cavani.

Ipak, Nijemcima je problem cijena jer United 25-godišnjeg Francuza sigurno ne bi pustio za manje od 50 miliona eura, a Borussia takve iznose jednostavno ne plaća. Uz to je ovog ljeta za 30 miliona eura dovela Donyella Malena iz PSV-a.

Borussiji su navodno jako zanimljivi Kasper Dolberg i fantastični Amine Gouiri, oba iz Nice. Razmatra se i Lautaro Martinez iz Intera, ali i on je Borussiji vjerovatno preskup.

Učitaj još novosti