28. 09. 2021 - 16:01
ITEKAKO SE KOMPLIKUJE SITUACIJA NA VRHU: ATP briše bodove...
907
Shares
ITEKAKO SE KOMPLIKUJE SITUACIJA NA VRHU: ATP briše bodove Noletu, Rus nikad bliži prvom mjestu

ATP LISTA

ITEKAKO SE KOMPLIKUJE SITUACIJA NA VRHU: ATP briše bodove Noletu, Rus nikad bliži prvom mjestu

28. 09. 2021 - 16:01
0
Shares

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković započeo je jučer 340. sedmicu na vrhu ATP liste, čime je za čak 30 sedmica nadmašio nekadašnji rekord Rogera Federera, ali će se njegova prednost na vrhu u odnosu na Danila Medvedeva “istopiti” do sljedećeg ponedjeljka, iako Srbin, baš kao ni Rus, ne igra nijedan turnir.

Razlika između Srbina i Rusa u ponedjeljak 4. oktobra biće manja za čak 500 bodova, a sve zbog “reslova” iz 2019. godine.

Naime, Medvedev će 4. oktobra, u danu kada počinje Masters u Indijan Velsu, prići Đokoviću na 1.058 bodova zaostatka, jer će Novak ostati bez 500 bodova osvojenih u Tokiju 2019. koji su se računali zbog pandemije. Tih 500 bodova sa turnira na kojem je Novak osvojio titulu računaju se do sljedećeg ponedjeljka kada ističu dvije godine do kada su bili u “kalkulaciji”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Tako će Novak narednog ponedjeljka imati 11.633 boda, Medvedev će ostati na 10.575, ali da li će Rus uskoro prestići Srbina? Teško, ali nije nemoguće.

Baš u ponedjeljak počinje Indijan Vels, prvi poslije dvije i po godine, i mnogo će bodova biti u igri u američkoj pustinji.

Novak će napasti rekordni 37. masters trofej, a u nastavku sezone će i Danil Medvedev imati sve više bodova koji će mu se ili brisati (iz 2019.) ili će morati da ih brani (trofeji osvajani 2020. godine).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Sigurno je da nas očekuje neočekivana borba. Kažemo neočekivana, jer su mnogi priželjkivali i bilo je realno da se s Rafom Nadalom Nole bori za sami vrh...

Učitaj još novosti