27. 09. 2021 - 08:37
Dan kada je Majk Tajson spasavao protivnika od sopstvenog nokauta
907
Shares
Dan kada je Majk Tajson spasavao protivnika od sopstvenog nokauta

DA, I TO SE DESILO

Dan kada je Majk Tajson spasavao protivnika od sopstvenog nokauta

Sportskasecanja.com
27. 09. 2021 - 08:37
0
Shares

2006. godine, godinu dana pošto je okončao profesionalnu boksersku karijeru, Majk Tajson je bio u velikim finansijskim problemima. Iz tog razloga “Gvozdeni” je prvo organizovao javne treninge sa njim za koje se plaćala ulaznica, a potom je došao na ideju da krene na “svetsku turneju” na kojoj će u raznim mestima održavati egzibicione bokserske duele.

Početak je bio zakazan za 20. oktobar u Jangstaunu, gde je protivnika Tajsona u egzibicionom duelu bio njegov bivši sparing partner Kori Sanders, poznat pod nadimkom T-Rex.
Kori Sanders nije imao zapaženiju profesionalnu boksersku karijeru. Nikada nije bio ni blizu meča za titulu u nekoj cenjenijoj bokserskoj federaciji, a može se reći da je samo u nekoliko navrata za protivnike imao borce koji su poznati široj bokserskoj publici. Ipak, to nije puno umanjilo interesovanje navijača za njegov egzibicioni meč protiv Tajsona, jer je “Gvozdeni” i tada bio velika “atrakcija” u ringu, bez obzira na ime protivnika. Pošto je Majk već bio penzioner i daleko od neke pristojne forme, a Sanders imao profesionalnu borbu nepunih nedelju dana ranije, odlučeno je da borba traje “samo” četiri runde po tri minuta.

ar-610220351-1536x1046

Majk Tajson plasira udarac u glavu Korija Sandersa.

Publika u Jangstaunu je ispunila dvoranu očekivajući spektakl i pored najave od pre meča da će se borci malo štedeti u ringu, kako bi meč potrajao pune četiri runde. Ipak, njihova očekivanja nisu opravdana. Majk je bio sa očiglednim viškom kilograma i daleko od forme koja je od njega načinila jedog od najboljih boksera ikada, a Sanders nikada nije bio borac koji bi publici priredio veliki spektakl. Uz to, mnogo je razočarala i činjenica da su borci nosili trening majice, a Sanders je imao i zaštitnu kacigu, pa je sve mnogo više ličilo na trening i to ne baš najkvalitetniji, nego na pravu boksersku borbu. Međutim, to nikako ne znači da baš ništa zanimljivo nije imalo da se vidi u tom meču, čak…

Već posle 20 sekundi borbe Majk Tajson je serijom udaraca poslao Sandersa na pod, a ovaj je uspeo posle 8 sekundi da ustane i nastavi borbu. Nekoliko desetina sekundi kasnije, u istoj rundi, Majk još jednom “nije mogao da odoli” i pošto se Sanders lepo otvorio, plasira fantastičan udarac desnom rukom pravo u glavu “T-Rex”-a. Sanders definitivno taj udarac ne bi izdržao na nogama, već je krenuo da pada, ali Majk tada brzo reaguje i zadržava protivnika da ne padne. Mnogi u prvi mah nisu primetili šta je Tajson uradio, ali oni koji jesu nasmejali su se zbog reakcije “Gvozdenog” i načina na koji je produžio borbu. Ipak, i pored zanimljivih dešavanja u prvoj rundi, borba je razočarala publiku, pa je “svetska turneja” Majka Tajsona prekinuta posle meča sa Sandersom, zbog slabog interesovanja publike i medija.

0j7gzk1r-400x280-1

Borba Tajsona i Sandersa razočarala je publiku.

“Ako ne izađem iz ‘finansijske močvare’ u kojoj se trenutno nalazim, postoji mogućnost da se prijavim da budem nekom ‘vreća za udaranje’ za novac. Ovaj novac neće mi mnogo pomoći da platim sve račune, ali ću se osećati bolje zato što sam obezbedio sebi neke finansijske prihode i biću manje depresivan.” – izjavio je Majk Tajson posle meča o razlozima zbog kojih je organizovao borbu protiv Sandersa, iako je evidentno bilo da je skroz nespreman.

Mnogo godina kasnije, Majk Tajson je ponovo ušao u ring, ovog puta u egzibicionoj borbi protiv Roja Džonsa. Majk je tada bio u mnogo boljoj formi, a i Roj Džons je bio na nivou, pa ta borba uopšte nije razočarala publiku, kao što je to bio slučaj sa duelom Tajson – Sanders. Ipak, i sa tog duela protiv Sandersa pamte se neki trenuci, a najviše svakako onaj kada je “Gvozdeni” zadržao svog protivnika da ne padne. Kako je izgledala ta situacija, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Učitaj još novosti