25. 09. 2021 - 22:35
UŽIVO od 23:00: Anthony Joshua protiv Usyka biti će na jednom...
907
Shares
UŽIVO od 23:00: Anthony Joshua protiv Usyka biti će na jednom od najtežih ispita u svojoj karijeri

UFC

UŽIVO od 23:00: Anthony Joshua protiv Usyka biti će na jednom od najtežih ispita u svojoj karijeri

25. 09. 2021 - 22:35
0
Shares

Dugo nismo imali ovoliko iščekivan meč u boksačkoj teškoj kategoriji. Anthony Joshua (24-1-0, 22 KO) svoja četiri pojasa (WBA, IBF, WBO, IBO) branit će protiv neporaženog Ukrajinca Oleksandra Usyka (18-0-0, 13 KO). Ovaj spektakularni meč održati će se na stadionu nogometnog kluba Tottenham Hotspurs.

Anthony Joshua u lipnju 2019. godine doživio je prvi i trenutno jedini poraz u profesionalnoj karijeri. Andy Ruiz Jr. iznenadio je svijet nokautiravši AJ-a, no britanski boksač iste godine u revanšu vratio je svoje pojaseve pobijedivši jednoglasnom sudačkom odlukom. Joshua je pobijedio i Kubrata Puleva nakon toga, a meč protiv bugarskog boksača odrađen u prosincu prošle godine ujedno je i trenutno posljednji nastup Anthonyja Joshue. Zlatnog superteškaša s Olimpijskih igara u Londonu sada čeka izuzetno težak ispit, a pobjedom protiv Usyka, Joshua bi gotovo sigurno osigurao meč protiv pobjednika borbe između Tysona Furyja i Deontayja Wildera.

Oleksandr Usyk također je osvajač zlatne olimpijske medalje na Igrama u Londonu, no Ukrajinac je bio najbolji u teškoj kategoriji. Njegova profesionalna karijera trenutno je obilježena nastupima u cruiser kategoriji. Usyk je jedan od najvećih boksača u povijesti te težinske kategorije u kojoj je ujedinio sve pojaseve. 2019. godine Usyk je prešao u tešku kategoriju, upisao je dvije pobjede zaredom i sada ga čeka jedan od najtežih ispita u karijeri. Usykov nadimak je ''The Cat (mačka/mačak)'' što vam govori određene stvari o njegovim boksačkim vještinama. Radi se o izuzetno brzom, spretnom i tehnički profinjenom boksaču za kojeg nerijetko govori da ima stil amaterskih boksača. Upravo zato, pripremni trening kamp Anthonyja Joshue obilovao je amaterskim boksačima među kojima se našao i hrvatski boksač Marko Milun.

Britanac se na jučerašnjem vaganju pojavio sa 108.8 kilograma dok je Usyk težio 100.4 kilograma. Joshua je fizički nevjerojatno moćan teškaš, no Usyk se oslanja na neke druge kvalitete i čeka nas stvarno zanimljiv meč i sukob različitih stilova. Borba dvojice boksača trebala bi započeti oko 23 sata.

Sport.ba/FightSite

Učitaj još novosti