23. 09. 2021 - 08:44
OVOM SE NI U SNU NIJE NADAO Muhamed Bešić sinoć debitovao za...
907
Shares
OVOM SE NI U SNU NIJE NADAO Muhamed Bešić sinoć debitovao za Ferencvaroš u velikom derbiju, evo kakav doček su mu priredili

MAĐARSKA

OVOM SE NI U SNU NIJE NADAO Muhamed Bešić sinoć debitovao za Ferencvaroš u velikom derbiju, evo kakav doček su mu priredili

Sport.ba
23. 09. 2021 - 08:44
0
Shares

Muhamed Bešić dugo je bio van fudbalskih terena i mnogi su ga prerano otpisali, a onda se iznenada skrasio u Mađarskoj. Tačnije, vratio se u Ferencvaroš, za koji je novi debi upisao baš sinoć.

Aktuelni prvaci Mađarske igrali su veliki derbi šampionata protiv Fehervara i slavili s 1:0 u gostima, a povremeni bh. reprezentativac u igru je ušao u posljednjih 10-ak minuta meča.

Gol odluke je pao u 83. minuti, kada je gostujuće navijače u trans bacio Mmaee. Ferencvaros je ovom pobjedom izbio na drugu poziciju i sada ima 12 bodova, tri manje od lidera Kisvarde.

Ipak, vratimo se povratku na teren doskorašnjeg člana Evertona i bh. selekcije, koji je dobio velike ovacije prilikom ulaska u igru. Navijači Ferencvaroša nisu zaboravili njegove odlične nastupe od 2012. do 2014. godine, kada je bio glavni igrač njihovog tima.

Bešić je u 80. minuti susreta zamijenio još jednog bh. internacionalca, Stjepana Lončara. Bh. reprezentativac Eldar Ćivić je odigrao svih 90 minuta za Ferencvaroš, dok u ekipi nije bilo bivšeg igrača Sarajeva i bh. reprezentativca Adnana Kovačevića zbog povrede.

Kenan Kodro i Armin Hodžić nisu konkurisali za ovaj duel u domaćem sastavu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti