23. 09. 2021 - 07:55
SVI PRIČAJU O HAT-TRICKU ASENSIJA, ALI ON JE PRVO IME DUELA...
907
Shares
SVI PRIČAJU O HAT-TRICKU ASENSIJA, ALI ON JE PRVO IME DUELA Pogledajte kako je Benzema UTAKMICOM KARIJERE srušio Messija i Ronalda

PRIMERA

SVI PRIČAJU O HAT-TRICKU ASENSIJA, ALI ON JE PRVO IME DUELA Pogledajte kako je Benzema UTAKMICOM KARIJERE srušio Messija i Ronalda

Sport.ba
23. 09. 2021 - 07:55
0
Shares

Real Madrid savladao je Mallorcu sa 6:1 u susretu 6. kola španske La Lige.

Kraljevi su lagano izašli na kraj s ovim protivnikom, a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija jer je domaći tim imao veliki broj šansi.

Briljirao je Marco Asensio, koji je do sada većinom bio u drugom planu kod Carla Ancelottija.

Ipak, itekako se izdvaja rola sjajnog Karima Benzeme. Sjajni Francuz je postigao i namjestio po dva gola te tako višestruko ušao u historiju.

Svojim i Realovim prvim golom te asistencijom za Asensija, prije isteka pola sata igre postao je tek treći igrač La Lige u 21. stoljeću koji je u prvih šest kola sezone direktno doprinio 13 golova, jer tako je bio na sedam golova i šest asistencija od početka 2021/22. 

Prije njega to su uspjeli još samo Lionel Messi, koji je na početku 2011/12. Barceloni donio 13 i Cristiano Ronaldo, koji je 2014/15. Realu omogućio 14 golova. 

Ipak, Benzema je u 55. minuti drugom asistencijom Asensiju nadmašio Messija i izjednačio se s Ronaldom, a u 78. minuti je svojim drugim i Realovim četvrtim golom na ovoj utakmici postao igrač s najboljim ulaskom u sezonu La Lige od početka stoljeća. 

Tako je naime s osam golova i sedam asistencija Realu donio 15 pogodaka u prvih šest kola te uspio ono što nisu dva najbolja i najefikasnija igrača u historiji La Lige.

Benzemi je drugi gol na ovoj utakmici bio i 200. prvenstveni gol u Primeri, čime je postao deseti igrač koji je zabio toliko u jednoj od najjačih liga svijeta. 

Bivši napadač Lyona je od dolaska na "Santiago Bernabeu" postigao čak 287 pogodaka i upisao 151 asistenciju u 566 mečeva za Kraljeve.

► KLIKNI OVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ BENZEMINE GOLOVE PROTIV MALLORCE.

► KLIKNI OVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ BENZEMINE ASISTENCIJE PROTIV MALLORCE.

Real je nakon šest odigranih kola prvi na tabeli sa 16 bodova, a u šest utakmica zabili su čak 21 gol.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti