22. 09. 2021 - 15:58
Nakon kriminalnih rezultata Barce oglasio se predsjednik kluba...
907
Shares
Nakon kriminalnih rezultata Barce oglasio se predsjednik kluba Joan Laporta, od navijača je zatražio samo jedno

Nakon kriminalnih rezultata Barce oglasio se predsjednik kluba Joan Laporta, od navijača je zatražio samo jedno

22. 09. 2021 - 15:58
0
Shares

Predsjednik fudbalskog kluba Barcelona Joan Laporta pozvao je navijače da podrže ekipu poslije lošeg starta i odlaska najboljeg igrača Lionela Mesija.

Barcelona je pobijedila četiri puta u prvih 10 utakmica ove sezone predvođena trenerom Ronaldom Kumanom, za koga se spekuliše da je blizu odlaska iz kluba.

Katalonski klub imao je teško ljeto, Kamp Nou je napustio najbolji igrač Lionel Messi, pošto nije uspio da se dogovori o novom ugovoru i potpisao je za PSG.

screenshot-10

Ekipu je napustio i Grizmann i vratio se u Atletico Madrid, a brojni stariji igrači pristali su na smanjenje plate kako bi pomogli klubu da se izbori sa finansijskim problemima.

– Molim vas da nastavite da podržavate naš tim. Ekipi ste potrebni i ona vam je zahvalna. Znate da proživljavamo teške trenutke, a to su trenuci u kojima treba da stojite uz nas. Budite sigurni da će u utakmici protiv Cadiza ekipa pokušati da pobijedi. Pokušajte da ostanete mirni, znamo šta moramo da radimo i to ćemo riješiti – rekao je Laporta u video poruci objavljenoj na klupskim društvenim mrežama, prenio je Eurosport.

Barcelona je u ponedeljak na svom terenu odigrala neriješeno 1:1 protiv Granade, a bod je osvojila zahvaljujući golu Ronalda Arauja u 90. minutu.

Barca je odigrala četiri utakmice u šampionatu i zauzima sedmo mjesto na tabeli sa osam bodova, šest manje, ali i dvije utakmice manje od vodećeg Atletico Madrida.

Učitaj još novosti