22. 09. 2021 - 10:32
PA JE LI OVO REALNO?? FUDBALERU 48 MEČEVA SUSPENZIJE: Glavom...
907
Shares
PA JE LI OVO REALNO?? FUDBALERU 48 MEČEVA SUSPENZIJE: Glavom razbio nos sudiji na meču 9. lige,  NAJVEĆA MOGUĆA KAZNA- bez nogometa dvije godine

PA JE LI OVO REALNO?? FUDBALERU 48 MEČEVA SUSPENZIJE: Glavom razbio nos sudiji na meču 9. lige, NAJVEĆA MOGUĆA KAZNA- bez nogometa dvije godine

22. 09. 2021 - 10:32
0
Shares

Nevjerovatna viest stiže iz Austrije! Jedan fudbaler kluba iz devete lige u toj zemlji dobio je suspenziju neigranja u trajanju od 48 utakmica!

Ovakva nezapamćena kazna namijenjena je ruskom fudbaleru koji je fizički nasrnuo na sudiju i glavom ga udario u nos!

screenshot-32

Zapravo, sve se odigralo 11. septembra na utakmici Viktorije Bregenc i SPG Gefisa. Radilo se o meču devetog ranga austrijskog fudbala, ali je uprkos tome, jedan igrač dospio na naslovne strane tamošnje štampe.

Rus Rašid Arsanukaev je na meču udario je sudiju Romana Đovanija glavom u nos. Austrijski "Kronen Cajtung" navodi da je sudija pokazao Arsanukaevu drugi žuti karton, uz objašnjenje da je jedan start koji je napravio kažnjiv.

"Pokazaću ti ja šta je kažnjivo", navodno je fudbaler rekao sudiji prije nego što je nasrnuo na sudiju. Čitav incident zabilježila je i policija, a ovaj slučaj našao se i na sudu.

Suspenzija neigranja 48 utakmica je najveća moguća kazna, a ona znači da će Arsanukaev biti van fudbala do jeseni 2023. godine.

Izvor:Mondo

Učitaj još novosti