21. 09. 2021 - 16:01
JE LI ON UOPĆE LJUDSKO BIĆE Cristiano leti terenom i u 37....
907
Shares
JE LI ON UOPĆE LJUDSKO BIĆE Cristiano leti terenom i u 37. godini. Evo kolika mu je brzina izmjerena u nedjelju

PREMIERSHIP

JE LI ON UOPĆE LJUDSKO BIĆE Cristiano leti terenom i u 37. godini. Evo kolika mu je brzina izmjerena u nedjelju

21. 09. 2021 - 16:01
0
Shares

Cristiano Ronaldo oduševio je sve u prva tri povratnička meča u dresu Manchester Uniteda. Portugalac je u tim mečevima za Crvene đavole postigao čak četiri pogotka, te pokazao da mu Engleska itekako leži. 

"Zbog svoje profesionalnosti, kvalitete, dugovječnosti... Cristiano je opet zabio i nastavit će zabijati", rekao je menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer nakon što je 36-godišnji napadač postigao gol protiv Young Boysa u Ligi prvaka i izjednačio rekord Ikera Casillasa po broju nastupa u tom takmičenju (177).

Na utakmici protiv West Hama Ronaldo je pak brzinom impresionirao gledatelje. U 37. godini je u sprintu dostigao brzinu od 32.51 km/h. Tako je bio igrač s najvećom izmjerenom brzinom na utakmici ispred saigrača Aarona Wan-Bissake (32.41 km/h), koji je usput rečeno mnogo mlađi. 

Inače, najbrži fudbaler svijeta je Brazilac Bruno Henrique kojem je jednom izmjerena brzina od 38 km/h. Kylian Mbappe je treći na toj listi s 36.2 km/h, odmah iza Garetha Balea (36.9).

U samom vrhu ove liste je i sjajni krilni napadač Sarajeva Matthias Fanimo, koji ove sezone ima mnogo problema s povredama.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti