21. 09. 2021 - 11:18
Zvijezda Chelseaja je protiv klečanja i predložila je novi...
907
Shares
Zvijezda Chelseaja je protiv klečanja i predložila je novi način borbe protiv rasizma

Engleska premijer liga

Zvijezda Chelseaja je protiv klečanja i predložila je novi način borbe protiv rasizma

21. 09. 2021 - 11:18
0
Shares

KLEČANJE prije početka utakmica izazvalo je puno kontroverzi u svijetu nogometa i postalo je predmet političkih i ideoloških sukoba.

U Premiershipu je taj način borbe za rasnu jednakost uveden poslije prekida izazvanog koronom, ali nisu svi igrači oduševljeni takvim načinom borbe protiv rasizma.

Otkako se nastavilo natjecanje u engleskoj Premierligi nakon prisilne korona-pauze u srpnju 2020., uvedena je praksa klečanja prije početka utakmice u svrhu borbe protiv rasizma. Wilfried Zaha, igrač Crystal Palacea, prvi je negodovao zbog klečanja smatrajući da je taj čin ponižavajući i da neće ništa pozitivno donijeti.

Slično razmišlja i igrač Chelseaja Marcos Alonso koji je dao izjavu za Sky Sports.

"U potpunosti sam protiv rasizma i bilo kakvog oblika diskriminacije. No, umjesto klečanja, radije bih pokazao prstom na slogan borbe protiv rasizma. Više mi se sviđa ovaj način, želim jasno naglasiti da sam protiv rasizma i da sve poštujem", rekao je Alonso koji o tome nije razgovarao sa svojim suigračima iz momčadi koji su u posljednje vrijeme doživjeli različite napade na rasnoj osnovi.

"Nismo razgovarali o tome. Mi smo poput obitelji, imam jako dobar odnos sa svima u momčadi. Svi su mi dragi, ali nismo razgovarali o tome. Mislim da nema potrebe. Naravno, bude li potrebe, razgovarat ću s njima. Ponovit ću im svoj stav, mislim da tu neće biti nikakvih problema", zaključio je Španjolac.

sport.ba/index

Učitaj još novosti