19. 09. 2021 - 17:45
KOEMAN: Ovo je jako težak period za mene, klub i sve Katalonce
907
Shares
KOEMAN: Ovo je jako težak period za mene, klub i sve Katalonce

KOEMAN: Ovo je jako težak period za mene, klub i sve Katalonce

19. 09. 2021 - 17:45
0
Shares

U okviru meča petog kola španske La Lige, Barcelona sutra na svom terenu dočekuju fudbalere Granade.

U katalonskom klubu trenutno ne vlada baš najbolja atmosfera nakon što ih je Bayern pobijedio prije nekoliko dana u Ligi prvaka sa 3:0.

Nakon te utakmice na velikom udaru našao se trener Ronald Koeman za kojeg navijači kažu da bi trebao dobiti otkaz.

Međutim, Koeman vjeruje da je situacija u Barceloni dosta drugačija nego prije godinu dana kada ih je Bayern deklasirao sa 8:2 i da sada nema takve zvijezde u ekipi kao što je tada imao Qique Setien.

"Prije samo godinu dana, Barcelona je izgubila od tog istog Bayerna s 8:2, a u sastavu su bili Messi, Griezmann, Suárez... U utorak su igrali Balde, Gavi, Mingueza, Demir, Eric... Svi imaju pravo na svoje mišljenje. Neki me podržavaju, neki ne podržavaju. Također, neki misle da trebam ostati, neki da moram dobiti otkaz. Te stvari nisu u mojim rukama. Nisam razgovarao ni sa kim o svojoj budućnosti, fokusiran sam samo na rad s ekipom", rekao je Koeman.

Priznao je da je ovo težak period za njega, ali i za cijeli klub.

"Shvatam da je ovo jako težak period, kako za mene lično, tako i za predsjednika ali i za cijeli klub, za sve Katalonce. Nama nedostaje mnogo toga. Međutim, smatram da svi želimo samo najbolje za ovaj klub i zato sam prvobitno i prihvatio posao trenera Barcelone", kaže Koeman.

Također, otkrio je da će Ansu Fati biti spreman za povratak na teren za desetak dana, dok će Sergio Aguero biti van terena još nekoliko sedmica.

"Ansu Fati je već dokazao koliko je kvalitetan fudbaler. Na samom početku prošle sezone je zabio nekoliko golova. S nestrpljenjem isčekujemo njegov povratak, koji bi trebao uslijediti za 7 do 10 dana. Veoma je važno to što će se on vratiti. Aguero radi s fizioterapeutom. Potrebno mu je još nekoliko sedmica pauze, tako da ne mogu precizirati datum kada će se vratiti", dodao je trener Barcelone.

Učitaj još novosti