16. 09. 2021 - 10:00
Najtorfejnija gimnastičarka u suzama dok je svjedočila o...
907
Shares
Najtorfejnija gimnastičarka u suzama dok je svjedočila o zlostavljanju od strane trenera

Zločin

Najtorfejnija gimnastičarka u suzama dok je svjedočila o zlostavljanju od strane trenera

16. 09. 2021 - 10:00
0
Shares

Najtrofejnija gimnastičarka svih vremena sa Olimpijskih igara u suzama govorila o traumatičnom iskustvu sa Larijem Nasarom.

Američke gimnastičarke Simon Bajls, Ali Rajsman i Mekalja Maroni pojavile su se na svjedočenju pred američkim Senatom, povodom  zlostavljanja koje su godinama trpile od strane nekadašnjeg trenera reprezentacije Larija Nasera.

Naser je zbog ovoga osuđen na doživotnu robiju, a sada je pred Senatom preispitivana uloga FBI, koja je imala ozbiljne nedostatke kada je u pitanju istraga protiv Larija Nasara.

Tokom svog emotivnog svjedočenja, kada nije mogla da zadrži suze na pomen Larija Nasara, Simon Bajls je okrivila bivšeg trenera, ali i čitav sistem koji mu je omogućio da naškodi djeci, uključujući i nju.

 Krivim Larija Nasera, ali krivim i čitav sistem koji mu je omogućio ova zlostavljanja. Ako dozvolite predatoru da naškodi djeci, posljedice će biti brze i ozbiljne - rekla je najtrofejnija gimnastičarka svih vremena na Olimpijskim igrama.

Pored Simon Bajls, pred senatorima su svjedočile i Ali Rajsman i Mekajla Maroni, članice olimpijskog tiam SAD iz 2012. i 2016. godine, koje su takođe okrivile FBI za zataškavanje slučaja i lošu istragu.

- Odlučili su da izmišljaju i lažu o onome što sam rekla i da štite serijskog zlostavljača djece. Koja je svhra prijavljivanja zlostavljanja, ako će naši agenti FBA preuzeti na sebe da taj izvještaj zaključaju u fioku? - upitala je pred sudom Maroni, osvajačica zlata na OI u Londonu 2012. godine.

 

Učitaj još novosti