15. 09. 2021 - 23:15
Kiks PSŽ-a u Brižu, kiša golova na Etihadu i nula u Madridu
907
Shares
Kiks PSŽ-a u Brižu, kiša golova na Etihadu i nula u Madridu

Kiks PSŽ-a u Brižu, kiša golova na Etihadu i nula u Madridu

15. 09. 2021 - 23:15
0
Shares

Kakav smo spektakl vidjeli u Mančesteru. Domaći Siti i gostujući Lajpcig napravili su svojevrsnu feštu, redali su se pogodak za pogotkom i na pravi način nam napravili "dobrodošlicu" Ligi šampiona za novu sezonu. Na kraju je pobjedu odnio engleski klub, koji je spakovao "šesticu" Njemcima - 6:3 (3:1).

Moglo je biti i više golova na "Etihadu", pošto je jedan poništio VAR, a sudija Serdar Gozubujuk je završnicu meča "začinio" i crvenim kartonom koji je dodijelio Anhelinju, koji je u drugom poluvremenu pokupio dva žuta kartona.

Redom su se za Siti u strijelce upisivali Nejtan Ake, autogol je postigao Mukijele, a na samom isteku prvog poluvremena do gola je došao i Rijad Marez. Na početku drugog poluvremena je do pogotka došao Džek Griliš u 56. minutu, a Žoao Kanselo je dodao gol u 75. minutu. Tačku je stavio Gabrijel Žesus u 86. minutu. Na drugoj strani, het-trik je postigao sjajni Enkunku, koji je zatresao mrežu u 42, 51. i 73. minutu.

Pogodak Mukijelea bio je posebno "zanimljiv". Igrač Lajpciga htio je da vrati loptu svom golmanu glavom, ali je na kraju zatresao sopstvenu mrežu i postigao efektan autogol o kojem će se sigurno pričati.

Pet golova postigao je Ajaks na gostovanju Sportingu. Dominirali su Holanđani protiv nemoćnih Portugalaca, koji su nijemo posmatrali kako im Sebastjan Ale "trpa" četiri pogotka u mrežu. Djelovalo je bivši igrač Vest Hema kao prava zver - 1:5 (1:3).

Redao je fudbaler iz Obale Slonovače pogotke u 2, 9, 51. i 63. minutu. Nisu znali Portugalci šta ih je snašlo u pravom smislu te riječi. Na čitavu muku došao je i pogodak Berghujsa iz 39. minuta, a utješni za Portugalce postigao je Paulinjo.

Pravu bruku na stadionu "Jan Brejdel" doživio je PSŽ. Ekipa koja je ove sezone dovela Lionela Mesija, zadržala Kilijana Embapea i Nejmara, nije uspela da pobjedi slabašni Klub Briž, koji problema ima i u prvenstvu Belgije. Ruku na srce, mora se reći da su Belgijanci danas odigrali maestralno i zasluženo su odnijeli bod - 1:1 (1:1).

Iako je sve dobro krenulo po skripti Parižana nakon gola Andera Erere na asistenciju Kilijana Embapea iz 15. minuta, uslijedio je hladan tuš 12 minuta kasnije kada je Hans Vanaken donio poravnanje.

Imali su Belgijanci bolje i zrelije prilike u drugom poluvremenu i mogli su do pobjede. Najbolju je propustio Džek Hendri, a istakao je i Šarl de Ketelare, koji je bio konstantna prijetnja po mrežu očajnog PSŽ-a.

Možda i očekivano, utakmicu sa najmanje golova (nula) odigrali su Atletiko Madrid i Porto. Navikao nas je Čolo Simeone na tvrde susrete, pa ni ovaj večeras na "Vando Metropolitanu" nije otpuhao navijače. Štaviše, Jorgandžije mogu da zahvale VAR-u koji je poništio gol Mehdija Taremija u 81. minutu, što nisu poraženi večeras - 0:0.

Da stvar bude još gora po Porto, sudija Ovidiju Hacegan iz susedne Rumunije isključio im je Šansela Mbembu petom minutu nadoknade. Ipak, uspjeli su da izdrže u samoj završnici i da odnesu bod nazad za Portugal.

Učitaj još novosti