14. 09. 2021 - 08:09
Kreće Liga prvaka, večeras na rasporedu jedan od najvećih derbija
907
Shares
Kreće Liga prvaka, večeras na rasporedu jedan od najvećih derbija

LIGA PRVAKA

Kreće Liga prvaka, večeras na rasporedu jedan od najvećih derbija

14. 09. 2021 - 08:09
0
Shares

 Večeras kreće 67. izdanje Lige prvaka, najvećeg, najbogatijeg i najglamuroznijeg nogometnog klupskog natjecanja na svijetu, piše Index.hr.

Hrvatska ove godine nema predstavnika među 32 kluba koja su ušla u grupnu fazu, a naslov brani engleski Chelsea.

Dvije utakmice se igraju već od 18:45. Jedna od njih je dvoboj skupine G između Seville i austrijskog prvaka Red Bull Salzburga, koji se drugi put uspio plasirati među 32 najbolje ekipe u Europi. U toj skupini igraju još Lille i Wolfsburg, koji će kasnije odigrati utakmicu u Francuskoj.

Od 18:45 ćemo gledati i Ronaldov povratak u Unitedov dres u Ligi prvaka kada gostuje kod švicarskih Young Boysa. Riječ je o zanimljivoj i atraktivnoj skupini u kojoj su i Atalanta te Villarreal, klub koji je lani osvojio Europa ligu, a u finalu je svladao upravo Crvene vragove.

Derbi večeri je svakako utakmica Barcelona i Bayerna na Camp Nouu. Bit će to prvi susret Blaugrane bez Messija u kadru nakon 17 godina, a posljednji dvoboj ovih ekipa odigran je u nokaut-fazi pretprošle sezone kada je Bayern slavio s nestvarnih 8:2. Benfica i Dinamo Kijev će svoju šansu čekati iz drugog plana.

Konačno, večeras su na rasporedu i dvoboji skupine H. Chelsea, branitelj naslova, dočekuje Zenit dok Juventus putuje u Malmö na noge švedskom prvaku i Antoniju Mirku Čolaku.

U sutrašnjem programu bit će odigrano preostalih 16 klubova. Od 18:45 u Turskoj igraju Bešiktaš i Borussia Dortmund. U ogledu iste skupine Sporting od 21 sat dočekuje Ajax.

U 18:45 igra se i dvoboj Sheriffa, kluba koji je izbacio Dinamo u kvalifikacijama, te ukrajinskog Šahtara. Oni se nalaze u skupini s Interom i Realom koji će već u prvom kolu odigrati superderbi na San Siru. Zanimljivo je da su Šahtar, Real Madrid i Inter i lani bili u istoj skupini. Bio je to prvi takav slučaj u povijesti Lige prvaka.

Sutra kreće i Skupina smrti. City će kod kuće tražiti iznimno važnu pobjedu protiv RB Leipziga, dok će se PSG na čelu s Messijem brinuti o tome da ne izgubi bodove u Bruggeu.

Konačno, gledat ćemo još jedan derbi. Na Anfieldu Liverpool dočekuje Milan, koji se vratio u Ligu prvaka nakon šest sezona čekanja, dok madridski Atletico dočekuje Porto.

Kao i prethodnih godina, dva najbolje plasirana kluba idu u nokaut-fazu, dok treći klub iz svake skupine nastavlja sezonu u Europa ligi.

Učitaj još novosti