13. 09. 2021 - 22:24
JEDAN JE ČOVJEK DALEKO NAJZASLUŽNIJI ZA SENZACIONALNU FORMU...
907
Shares
JEDAN JE ČOVJEK DALEKO NAJZASLUŽNIJI ZA SENZACIONALNU FORMU MATEA KOVAČIĆA. Životna forma hrvatskog reprezentativca

Engleska premijer liga

JEDAN JE ČOVJEK DALEKO NAJZASLUŽNIJI ZA SENZACIONALNU FORMU MATEA KOVAČIĆA. Životna forma hrvatskog reprezentativca

13. 09. 2021 - 22:24
0
Shares

Mateo Kovačić, hrvatski reprezentativac i igrač londonskog Čelyija, prema pisanju hrvatskih medija zaista igra u fantastičnoj formi, pa možda i najboljoj u svojoj karijeri.

I sada, kao da su svi zaboravili salve kritika, omalovažavanja i nepovjerenja u njegove potencijale. Sa 27 godina ušao je u fazu zrelosti talenta, koji je bio nesporan prije deset godina, a kamoli prije nedavnog vremena kada su ga tretirali neispunjenim.
Kovačić sa 27 godina igra na razini tog talenta jer je, između ostalog, došao i u ruke treneru koji mu, napokon, bezuvjetno vjeruje.

U današnjem nogometu je zapravo ključno upravo to, da imate dobrog trenera i da vam taj čovjek vjeruje i onda kada to drugi ne čine. Thomas Tuchel od prvog dana dolaska u Chelsea (u siječnju) za Kovačića je imao samo birane riječi opisujući mu potencijale i njegovo povjerenje. Koliko je to bilo važno za našeg igrača? Po nama bilo je presudno jer, analizirate li mu faze u Interu, Realu i Chelseau, kao i sada u reprezentaciji, Mateo Kovačić je najbolje partije pružao onda kada je imao maksimalnu vjeru trenera.

Forma Matea Kovačića dakle nije veliko otkriće, nego je novo otkriće starog otkrića svjetskog talenta. Vidljivo je da napokon uživa u tom statusu da mu se vjeruje i da mu se ne traži razlog zašto mu se ne bi trebalo vjerovati. Otuda i učinci koji sada izazivaju toliko komplimenata i odobravanja. Uključujući reprezentaciju.

Još prije par godina Luka Modrić je vrlo jasno naglasio da je Mateo Kovačić njegov logičan nasljednik, jer ima sve potencijale da bude lider Hrvatske. Danas su (gotovo) svi na tom tragu i lakše će se ispratiti Modrića kad se povuče. Do tada vrijedi uživati u tome da zajedno doprinose reprezentativnim uspjesima...

image

Učitaj još novosti