13. 09. 2021 - 16:37
Po mnogim najbolji napadač današnjice, ovako izgleda njegovo...
907
Shares
Po mnogim najbolji napadač današnjice, ovako izgleda njegovo koljeno nakon saniranja povrede

Zlatan

Po mnogim najbolji napadač današnjice, ovako izgleda njegovo koljeno nakon saniranja povrede

13. 09. 2021 - 16:37
0
Shares

Zlatan Ibrahimović je tip igrača koji nema vijek trajanja, barem je takav dojam ostavio. Padao je tokom karijere nekoliko puta, imao niz teških i ozbiljnih povreda koljena, međutim riječ "odustati" ne možete pronaći u njegovom rječniku. 

Posljednju operaciju imao je u junu. Tada je operisao koljeno. Skeptici su odmah rekli da više neće biti isti igrač te da njegovo prošlo, kako je Milan uzalud bacio sedam miliona na njegovu godišnju platu i slično. Međutim, Ibra je šutio i čekao svoj trenutak. 

Sveđanin bh. korijena je propustio dva uvodna kola, nije bilo planirano ni da igra u trećem protiv Lazija, ali Balkanac kao Balkanac. Tvrd karakter i velika želja za uspjehom i dokazivanjem su opet došli do izražaja. Ušao je i zabio gol i to svega nekoliko sekundi prije nego što je vezao pertle.

Ibrahimović je koljeno prepuno ožiljaka operisao sredinom juna. Na fotografiji se mogu vidjeti mjesta na kojim je operacija obavljena i prve prognoze uopšte nisu bile optimistične. Međutim po ko zna koji put sjajni golgeter je pokazao suprotno. 

Zlatan je bez dileme u grupi najboljih igrača svoje generacije. Mnogim je i najbolji na svijetu zbog svog fudbalsko znanja, tehnike, vizije, driblinga, karizme i mnogih drugih osobina koji ga čine jednim od najpopularnijih fudbalera današnjice.

"Da li mi je krivo što nisam osvojio Zlatnu loptu? Zlatnoj lopti je krivo što je ja nisam osvojio. Duboko u sebi znam da sam najbolji na svijetu. Ne mislim da je relevantno porediti igrače međusobno. Svako ima svoju priču i treba da je prati, uslovi su različiti", rekao je Ibrahimović prije nekoliko dana.

"Ako govorimo o urođenim kvalitetima, ja ih nemam manje od Ronalda i Messija. Ako pogledate trofeje, da, ja nisam osvojio Ligu prvaka. Ne znam kako biste računali ko je bolji. Ja nisam opsjednut time. Individualni kvalitet dolazi tek pošto je kolektiv dobar", dodao je on. 

Ibrahimović će početkom oktobra proslaviti 40. rođendan i tako zakoračiti u petu deceniju života, međutim ako pogledamo u prošlost i sadašnjost za njega su godine samo broj i ništa viša. 

 

 

Učitaj još novosti