13. 09. 2021 - 13:12
Koeman izazvao buru svojom izjavom, poručio: "Zbog mene...
907
Shares
Koeman izazvao buru svojom izjavom, poručio:

Kritikovao Laportu

Koeman izazvao buru svojom izjavom, poručio: "Zbog mene Barcelona ima budućnost"

13. 09. 2021 - 13:12
0
Shares

Trener Barcelone, Ronald Koeman, uzburkao je javnost sa intervjuom koji je dao za nizozemske medije.

Nedavno je Koeman priznao da pregovara s Barcelonom oko novog ugovora i da mu je cilj što duže da ostane u katalonskom klubu, ali čini se da se njegov odnos s Joanom Laportom narušio.

Nizozemski NOS objavio je jutros intervju s Koemanom koji je izazvao veliku pažnju španske javnosti, a pogotovo zbog dijela u kojem je pričao o odnosu s Laportom.

Koeman je poručio da je imao sjajan odnos s predsjednikom Barcelone, ali da se u prethodnih sedam dana nešto desilo za šta on smatra da nije baš u redu.

"Moj odnos s Laportom od početka je bio veoma dobar, ali prošle sedmice se desilo nešto za šta mislim da nije baš u redu", rekao je Koeman i nastavio.

"Sugestirao je da trener nema svu moć u ekipi i smatram da je previše pričao i da nije bio baš mudar u nekoliko navrata. Mogli smo privatno sve riješiti jer volim kada predsjednik ne govori javno neke stvari. Nije trebao na pressu da priča o nekim stvarima i to je problem".

Koeman je dodao da vjeruje da od kluba ima podršku i da se nada da će to opravdati. Poručio je da klub ima budućnost zahvaljujući njemu.

"Osjećam da imam podršku od predsjednika i svih ljudi u klubu. Također, to mi pokazuju igrači i ostali članovi prve ekipe. Želim da ostanem jer se dobro osjećam. Zahvaljujući meni ovaj klub ima budućnost", dodao je nizozemski stručnjak.

Ovaj intervju izazvao je razne komentare navijača Barcelone kojima se baš ne sviđa ono što je Koeman izjavio, te smatraju da bi zbog toga mogao ostati bez novog ugovora koji toliko silno želi.

Učitaj još novosti