13. 09. 2021 - 08:41
Podjela bodova na Pecari: Široki i Željezničar razočarali
907
Shares
Podjela bodova na Pecari: Široki i Željezničar razočarali

Utakmica bez pogodaka

Podjela bodova na Pecari: Široki i Željezničar razočarali

13. 09. 2021 - 08:41
0
Shares

Široki Brijeg i Željezničar sinoć su imali blijedu partiju, podjelili bodove zatvorili osmo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvi su sinoć zaprijetili gosti kada je pokušao Juričić u petoj minuti, ali je Miškić to odbranio. U 19. minuti na drugoj strani pokušao je Jurić, ali nije bilo promjene rezultata na Pecari.

Pet minuta kasnije odlična šansa za domaće. Mujan je nekako došao do lopte i šutirao, no pored gola Bendera. Već u narednom napadu pokušao je Jurić sa nekih 18 metara, ali ni on nije bio precizan.

Željezničar je odličnu šansu imao u 30. minuti Juričić je odlično uposlio Subašića koji sjajno šutira, ali Miškić to fenomenalno brani.

Samo sedam minuta kasnije nova šansa za goste. Ovaj put Mekić je pokušao, ali je Miškić ponovo bio junak domaćih i to je sjajno odbranio.

U 45. minuti šansa za domaći tim. Mujan je pokušao iz velike udaljenosti i lopta je prošla tik pored stative Željezničara.

U drugom poluvremenu gledali smo nešto sporiji tempo na Pecari zbog čega nije bilo toliko prilika kao u prvom dijelu utakmice.

Na startu drugog dijela bilo je nekoliko dobrih akcija s obje strane, ali nije bilo nekih ozbiljnih prilika.

U nastavku utakmice smo gledali većinom igru na sredini terena, te dosta prekida na obje strane. Očito je bilo da su oba tima bila zadovoljna rezultatom, te je bod otišao na Grbavicu a bod ostao na Pecari.

Učitaj još novosti