12. 09. 2021 - 17:58
Prijatelji i rivali, kao klinci su pokorili svijet, a sad su...
907
Shares
Prijatelji i rivali, kao klinci su pokorili svijet, a sad su skupa u Kući slavnih

Legende

Prijatelji i rivali, kao klinci su pokorili svijet, a sad su skupa u Kući slavnih

12. 09. 2021 - 17:58
0
Shares

Foto: Index

ONI KUKOČ noćas je postao košarkaški besmrtan. Za mnoge najbolji hrvatski i europski košarkaš svih vremena u Springfieldu je postao stanar košarkaške Kuće slavnih.

Tonija je u Kuću uveo najveći ikad, Michael Jordan, koji mu je bio suigrač u Bullsima, a Kukoču su došli dati podršku Vlade Divac i Dino Rađa.

Rađa je primljen u HOF 2018., a Divac godinu dana poslije. Kukoč im se pridružio jučer. Trojac koji je zajedno odrastao i pokorio svijet, sad je zajedno i u najpoznatijoj košarkaškoj kući svijeta.

Kukoč, Rađa i Divac zajedno su osvojili sve što se osvojiti moglo u mlađim selekcijama Jugoslavije. Bili su europski prvaci, bili su i svjetski prvaci.

O generaciji koja je 1987. u Bormiju osvojila svijet i dva puta potukla strašne Amerikance snimljen je i odličan dokumentarac 250 stepenika.

Rađa i Kukoč vodili su Jugoplastiku do krova Europe, a Divac je nosio dres Partizana, s kojim su splitski Žuti u najjačoj ligi Europe tada vodili epske bitke. Bili su veliki prijatelji i veliki rivali na parketu.

U dresu seniorske reprezentacije dva su puta zaredom bili prvaci Europe (1989. i 1991.), a u Argentini su 1990. suvereno osvojili naslov prvaka svijeta.

Točno 30 godina od posljednje velike zajedničke medalje trojac je opet zajedno. U Košarkaškoj kući slavnih.

Spprt.ba/Index

Učitaj još novosti