12. 09. 2021 - 11:04
Solšer: Ronaldo visoke zahtjeve za sebe prenosi na sve nas
907
Shares
Solšer: Ronaldo visoke zahtjeve za sebe prenosi na sve nas

Solšer: Ronaldo visoke zahtjeve za sebe prenosi na sve nas

12. 09. 2021 - 11:04
0
Shares

Ritual je u Unitedu da se novi igrači obrate timu i predstave se, a Solšer, menadžer Manchester Uniteda,  otkrio je da je Ronaldo u hotelu u petak uveče ustao pred saigračima.

"Svi koji dođu moraju da se predstave – nisu svi znali njegovo ime, ali sada znaju. Rekao je da se zove Cristiano i da samo toliko može da kaže“, našalio se norveški stručnjak na konferenciji za medije poslije pobjede nad Newcastle 4:1.

Već na debiju, Ronaldo je postigao dva gola.

„Atmosfera oko kluba bila je naelektrisana, navijači su baš uživali u prethodnih desetak dana – otkad je on došao, bilo je mnogo očekivanja za ovu utakmicu, i ona su ispunjena. Ronaldo podiže sve druge, čini da su svi koncentrisani – pred sebe stavlja visoke zahtjeve, a to se onda prenosi na saigrače i na nas. Zato je i uradio toliko u karijeri, veoma je disciplinovan“, kaže Solšer.

Na pitanje kako se Ronaldo promjenio od tog perioda kada su bili saigrači u Crvenim đavolima, Solšer odgovara:

„Razvio se u znatno boljeg fudbalera. Nekada može da igra po boku, voli da mjenja pozicije. Ono što je važno jeste što osjeća situacije, zna kada da dođe u kazneni prostor, a kada da se pojavi iz drugog plana. Sada je odigrao veoma zrelo i jednostavno – izgubio je samo jednu loptu, bio vrlo efikasan“.

Za kraj, Solšer je poručio da nije želio da mjenja Ronalda prije kraja meča.

„Ne, osim da je on to zatražio. Potrebni su mu minuti i utakmice – imao je kratke pripreme, izgubio neke utakmice s Juventusom i Portugalom, tako da mu je bilo potrebno da odigra svih 90 minuta“, zaključuje Solšer.

Manchester United i Chelsea  trenutno imaju po deset bodova na vrhu tabele, a Đavoli u sljedećem kolu gostuju Vest Hemu, u nedelju od 15.00.

Prije toga, United igra u Ligi šampiona sa ekipom Jang Bojsa na strani, u utorak.

Učitaj još novosti