12. 09. 2021 - 09:30
Tužan povratak Holifilda: Kraj već u prvoj rundi
907
Shares
Tužan povratak Holifilda: Kraj već u prvoj rundi

Tužan povratak Holifilda: Kraj već u prvoj rundi

12. 09. 2021 - 09:30
0
Shares

 

Neslavno je prošao povratak u ring čuvenog Ivandera Holifilda. Nije ni čudo, čovjek ipak ima 58 godina. U borbi sa Vitorom Belfortom (344), nekadašnjim UFC šampionom u poluteškoj kategoriji, Holifild je izgubio tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Veoma brzo je Holifild izgledao nemoćno, nije imao pravi balans pri početnim udarcima, a jedan divlji udarac promašio je tako da se zavrteo i pao na zemlju.

Kada se uspravio, Belfort je navalio – kroše, pa aperkat, posle kojeg se Holifild zateturao i pao na pod. Uspio je Holifild da se pridigne, ali je Belfort nastavio da ga napada i sudija je bio primoran da zaustavi borbu na 1:49 u prvoj rundi.

„Taj momak je jak, ali nisam bio povrijeđen. Nijedan udarac me nije baš mnogo povrijedio, pogodio me je dok sam bio van ravnoteže. Nisam povrijeđen. Nisam. Ovo je tužno na neki način“, rekao je Holifild, koji je jedini bokser u istoriji koji je bio neprikosnoveni šampion u dvije težinske kategorije (kruzer i teškoj) u eri sa tri pojasa. Ti dani su, ipak, prošlost.

Belfort se zahvalio Holifildu i rekao da planira da nastavi da se bori.

„Spremite se, bokseri, morate da dođete u moj svijet. Šampioni, ne plašite se konkurencije“, kaže Belfort, koji je potom na duel izazvao Džejka Pola, jutjub zvijezdu i momka koji je u međuvremenu postao i bokser.

Učitaj još novosti