11. 09. 2021 - 20:02
Zvezdina demonstracija sile protiv Panatinaikosa, Vajt slomio...
907
Shares
Zvezdina demonstracija sile protiv Panatinaikosa, Vajt slomio ruku!

Fantastična predstava šampiona ABA lige poslije slabijeg prvog poluvremena.

Zvezdina demonstracija sile protiv Panatinaikosa, Vajt slomio ruku!

11. 09. 2021 - 20:02
0
Shares

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Panatinaikos u Minhenu u okviru Audi kupa sa  83:55 (14:19, 18:16, 32:8, 19:12).

Rezultat jeste bio važan, ali ne i važniji od toga da svi budu zdravi nakon pripremne utakmice. Nažalost, tako nije ostalo po završetku budući da je Zvezdino ljetnje pojačanje Eron Vajt polomio zglob lijeve ruke.

Mučila se Crvena zvezda u većem dijelu prvog poluvremena utakmice sa Panatinaikosom i bilo je jasno da je ekipi Dejana Radonjića prijekopotreban centar. 

Uglavnom su bili u zaostatku igrači iz Beograda, ali su šutevima sa distance preko Vajta, Kalinića i Lazića, uspjeli da "istope" razliku grčkog tima. Nije ovo bio meč ljetnjeg pojačanja Holinsa koji je u pojedinim momentima komplikovao, ali Zvezda je s vremenom igrala sve bolje, no na poluvremenu je prednost bila na strani Panatinaikosa koji je imao +3.

Usledila je famozna treća četvrtina Dejana Radonjića. Poenima Nikole Ivanovića, kao i Nikole Kalinića, te sjajnom igrom Vajta, Zvezda je povela po prvi put još od početka i stekla zalihu od sedam poena.

Protok lopte u napadu Crvene zvezde je bio mnogo bolji poslije pauze, što je i rezultirao tom prednošću. Nikola Ivanović i Nikola Kalinić igrali su odlično u tim momentima i razlika se popela na dvocifrenu skalu. 

U finišu treće četvrtine, dogodila se noćna mora za sve u Crvenoj zvezdi. Eron Vajt se povredio. U pitanju je zglob lijeve ruke, odmah mu je stavljena langeta i napustio je parket! Nešto što je bacilo sijenku na meč i pitanje je kada bi Amerikanac ponovo trebalo da zaigra budući da je prijelom u pitanju. Detaljnije informacije saznaćemo u narednom periodu.

Učitaj još novosti