11. 09. 2021 - 16:23
Đoković ljudski prokomentarisao napade na rivala: "Ne...
907
Shares
Đoković ljudski prokomentarisao napade na rivala:

Čovjek prije svega

Đoković ljudski prokomentarisao napade na rivala: "Ne zaslužuje ove napade"

11. 09. 2021 - 16:23
0
Shares

Legendarni Đoković je nakon tri sata i 38 minuta borbe u pet setova sa 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2 pobijedio Nijemca Alexandera Zvereva i izborio finale US Opena. Tamo ga čeka drugi tenisač svijeta Rus Danil Medvedev.

Nakon sjajnog polufinalnog meča Đokovića su na terenu pitali da komentira, ni manje ni više nego česte odlaske Stefanosa Tsitsipasa U TOALET, u trenucima kada gubi. Grk je došao pod povećalo javnosti zbog dugotrajnih izbivanja s terena za vrijeme mečeva pa su ga u posljednje vrijeme žestoko kritizirali Andy Murray i Zverev. Protiv Tsitsipasa se okrenula i američka publika koja ga je izviždala na ostalim mečevima.

"Stat ću uz Tsitsipasa. Ništa pogrešno nije napravio i ne zaslužuje ove napade. Nije on kriv što su pravila nejasna. Nije fer ovo što mu se radi", rekao je Đoković.

Nedavno je i sam Tsitsipas rekao da nije jasno zašto se suparnici i navijači ljute na njega.

"Nisam učinio ništa pogrešno, stoga ne razumijem takvu reakciju. Nemam ništa protiv onih koji su mi vikali. Volim navijače. No, neki ljudi to ne razumiju. Nisu igrali tenis na visokoj razini pa ne mogu razumjeti koliko je napora potrebno i koliko je teško činiti ono što mi činimo. Ponekad nam je potreban kraći odmor da bismo mogli raditi to što radimo."

Učitaj još novosti