11. 09. 2021 - 16:18
ARSENAL: Potrošio je 165 miliona eura, a i dalje je na dnu
907
Shares
ARSENAL: Potrošio je 165 miliona eura, a i dalje je na dnu

Šta se dešava sa njima?

ARSENAL: Potrošio je 165 miliona eura, a i dalje je na dnu

11. 09. 2021 - 16:18
0
Shares

Londonski klub je ovog ljeta potrošio najviše novca na plaćanje odšteta za igrače, a opet je zabilježio najgori ligaški start u svojoj historiji. Dok značajan broj navijača zaziva odlazak trenera Mikela Artete, direktor kluba Edu poručuje da se ekipi sudi kad bude imala sve igrače na okupu. 

Nije teško pronaći razloge Arsenalova pada, kao ni opravdanja za tri teška poraza na otvaranju sezone, ali vrlo je teško procijeniti je li klub na pravom putu, nakon što je napravio zaokret u svojoj filozofiji i odlučio uložiti 165 miliona eura na šest relativno mladih igrača, koje je priključio ionako mladom rosteru, u kojem samo tri igrača imaju 30 ili više godina.

Arsenal je u prva tri kola Premiershipa izgubio od Brentforda, Chelseaja i Manchester Cityja, uz ukupnu gol-razliku 0:9, što je dovoljno za posljednje mjesto na tablici i najgore otvaranje sezone u svojoj povijesti, jer londonski klub nikada nije otvorio sezonu s tri poraza bez postignutog gola.

Čelnici kluba su uvjereni da su ovog ljeta povukli prave poteze i da je bolno otvaranje sezone rezultat promašaja iz prethodnih godina. Smatraju da su odabrali pravu filozofiju za povratak među elitu i da će s vremenom svi to shvatiti.

Greške i čudne odluke iz prošlosti teško je pobrojati, a one daju odgovor na pitanje kako je Arsenal od borbe za Ligu prvaka tako brzo došao do ovako užasnog otvaranja sezone.

Učitaj još novosti