11. 09. 2021 - 07:58
NOVAK ĐOKOVIĆ SE PLASIRAO U FINALE US OPENA! DA LI MOŽE...
907
Shares
NOVAK ĐOKOVIĆ SE PLASIRAO U FINALE US OPENA! DA LI MOŽE ISPISATI HISTORIJU TENISA?

US open

NOVAK ĐOKOVIĆ SE PLASIRAO U FINALE US OPENA! DA LI MOŽE ISPISATI HISTORIJU TENISA?

11. 09. 2021 - 07:58
0
Shares

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale US opena nakon što je pobijedio Alexa Zvereva sa 3:2, po setovima 4:6, 6:2, 6:4, 4:6 i 6:2.

Nakon velike borbe koja je trajala tri i po sata Novak je uspio da savlada neugodnog Nijemca i našao se na korak do historije i osvajanja 21. Grand Slama u karijeri.

Zverev je Đokovića pobijedio na Olimpijskim igrama u Tokiju, a dobro je krenuo i u New Yorku. Iskoristio je šansu za break u devetom gemu prvog seta i zatim je sigurno servirao za osvajanje prvog seta sa 6:4.

Međutim, kao i u prethodnim mečevima Novak se budi nakon izgubljenog seta. Naredna dva je riješio u svoju korist (6:2, 6:4) i došao je do preokreta.

Meč ipak nije mogao bez drame. Zverev pravi rani break u četvrtom setu, lagano ga čuva do samog kraja, osvaja ovaj dio igre sa 6:4 i izjednačio je na 2-2 u setovima.

Previše drame u petom odlučujućem setu nije bilo. Novak je uvjerljivo dobio set sa 6:2, došao je do pobjede od 3-2 i plasirao se u finale.

Tako će Đoković u nedjelju igrati za historijsku i rekordnu 21. Grand Slam titulu i imat će šansu da kompletira četiri najveća turnira u kalendarskoj godini.

Protivnik u finalu mu je ruski teniser Daniil Medvedev i Đoković je apsolutno favorit u finalu.

 

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti