09. 09. 2021 - 19:10
Kupila povratnu kartu prije 1. kola, a ostala do polufinala:...
907
Shares
Kupila povratnu kartu prije 1. kola, a ostala do polufinala: Mlada Britanka je najljpša priča US Opena

US open

Kupila povratnu kartu prije 1. kola, a ostala do polufinala: Mlada Britanka je najljpša priča US Opena

09. 09. 2021 - 19:10
0
Shares

Apsolutno najlepša priča ovogodišnjeg US Opena u Njujorku je nevjerovatna Ema Radukanu (18), do ovog turnira 150. teniserka svijeta.

Britanska tinejdžerka stigla je do polufinala iz kvalifikacija i za ulazak u finale će u noći između petka i subote igrati protiv Marije Sakari.

Radukanu nije izgubila nijedan jedini set u osam mečeva na ovogodišnjem US Openu, a prije Vimbldona ove godine gotovo godinu dana nije igrala ozbiljan tenis.

U četvrtfinalu je prepustila samo sedam gemova olimpijskoj pobjednici Belindi Benčić i sve to u tek drugom nastupu na nekom Grend Slemu u karijeri. Simpatična Radukanu je potom otkrila da nije očekivala da će pretjerano daleko dogurati u Njujorku.

- Stvarno nisam mislila da ću ostati ovde toliko dugo, a imala sam kartu za povratni let odmah poslije kvalifikacija. Sada imam slatke muke jer moram da nađem novi let - rekla je Britanka.

- Do povratka na Tur takmičarski tenis nisam igrala 18 mjeseci i sada sam i sebi i drugima dokazala da je sve moguće ako vjeruješ u sebe. Uoči meča s Benčićevom sam sebi rekla da bi mi ovo možda mogao biti posljednji put u karijeri da igram na Artur Ešu, pa je bolje da uživam što više mogu. Ne gledam previše u budućnost, nego me zanima samo sljedeći meč koji želim dobiti - rekla je Radukanu.

Na novoj VTA listi u ponedeljak ova djevojka će biti najmanje 51. igračica svijeta, dok bi je osvajanje US Opena, što bi bila jedna od većih senzacija u novijoj historiji, gurnulo među 25 najboljih.

Učitaj još novosti