08. 09. 2021 - 19:29
(VIDEO) EVO KAKO IZGLEDA FANTASTIČNI STADION TRENUTNO: Na...
907
Shares
(VIDEO) EVO KAKO IZGLEDA FANTASTIČNI STADION TRENUTNO: Na Santiago Bernabeu će se prva utakmica odigrati u nedjelju

Iako radovi još uvijek traju

(VIDEO) EVO KAKO IZGLEDA FANTASTIČNI STADION TRENUTNO: Na Santiago Bernabeu će se prva utakmica odigrati u nedjelju

08. 09. 2021 - 19:29
0
Shares

Iako radovi još uvijek traju, novi stadion bit će potpuno spreman tek u januaru 2023., Real Madrid već će ove nedjelje zaigrati prvenstvenu utakmicu na svom Santiagu Bernabeuu.

Utakmica 4. kola La Lige protiv Celte bit će prva koju će Real igrati na svom stadionu nakon 1. marta 2020., posljednjeg domaćeg susreta uoči početka pandemije. Prekid svih sportskih natjecanja Real je iskoristio za prijevremeni početak dugo planiranih radova na potpunoj obnovi 74 godine starog izdanja.

Od tada je Real igrao na pomoćnom stadionu Alfredo Di Stefano, na kojem inače igra njegova razvojna momčad Castilla, kapaciteta svega 6000 gledatelja. No povratak navijača na stadione promijenio je potrebe kluba u odnosu na pandemijske utakmice iza zatvorenih vrata.

Južna i zapadna tribina još nisu spremne pa će kapacitet za utakmicu sa Celtom i nekoliko sljedećih biti ograničen na 30.000 ljudi, iako bi ih, čak i uz preostala ograničenja zbog covida, moglo ući 50.000.

Iako je stadion i dalje veliko gradilište, na njemu će biti moguće igrati utakmice. Do nedjelje će biti postavljen novi travnjak i sustav razglasa te uređene svlačionice i prostor za pripadnike medija.

Pomični krov još nije završen, ali se jasno vidi kostur njegove konstrukcije, a nisu dovršeni ni novi tornjevi B i C, iako su funkcionalni, piše Marca.

Učitaj još novosti