06. 09. 2021 - 17:20
Igrači Tottenhama ‘preko Hrvatske’ do kazne!
907
Shares
Igrači Tottenhama ‘preko Hrvatske’ do kazne!

Tottenham će po povratku iz reprezentacije kazniti Argentince Giovanija Lo Celsa i Cristiana Romera, kao i Kolumbijca Davinsona Sancheza.

Igrači Tottenhama ‘preko Hrvatske’ do kazne!

06. 09. 2021 - 17:20
0
Shares

Ranije je objavljeno da su klubovi Premier lige odlučili ne pustiti igrače na septembarske utakmice reprezentacija koje će se održati u zemljama koje su na ‘crvenoj listi” britanske vlade.

 

Na tom popisu su sve države Južne Amerike.

 

Uprkos tome, fudbaleri Tottenhama odlučili su igrati za svoje reprezentacije. Lo Celso, Romero i Sanchez su planirali preskočiti tek treće kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2022. u septembru i vratiti se u Veliku Britaniju preko Hrvatske kako bi izbjegli karantenu i odmah se vratili treninzima.

 

Brazilske vlasti u nedjelju su prekinule utakmicu između domaćina i Argentine s namjerom deportiraju igrače gostujuće ekipe Emiliana Martineza, Emiliana Buendija, Cristiana Romera i Giovanija Lo Celsa jer su prekršili protokole prilikom ulaska u zemlju.

 

Policija i službenici za migracije prišli su terenu tijekom utakmice, nakon čega su Argentinci odlučili napustiti stadion. Utakmica je službeno prekinuta, a Fifa je danas potvrdila da je pokrenut disciplinski postupak.

Učitaj još novosti