04. 09. 2021 - 16:58
Osim engleskog prvaka, za Biuka se raspitivao i ruski velikan.
907
Shares
Osim engleskog prvaka, za Biuka se raspitivao i ruski velikan.

Hajduk je ovog ljeta odbio ogromnu ponudu Cityja za Biuka

Osim engleskog prvaka, za Biuka se raspitivao i ruski velikan.

04. 09. 2021 - 16:58
0
Shares

Hajduk je ovog ljeta odbio dvije velike ponude za Stipu Biuka.

"Ispadanjem od Tobola direktno smo izgubili 28 miliona kuna. Da smo prošli, ne bismo morali prodavati našu djecu iz akademije. Mogli smo prodati Stipu Biuka i bili bismo mirni godinu i pol. To bi bilo dobro za mene, ali ne i za navijače", rekao je u četvrtak Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić na sjednici splitskog Gradskog vijeća na kojoj je opravdavao Hajdukove gubitke.

Ponuda o kojoj je Jakobušić govorio zaista je postojala, ali samo u usmenom obliku. Hajduku su se ovog ljeta javili Lokomotiv Moskva i Manchester City, koji su se raspitivali za Biuka. Kako saznajemo, Rusi su nudili deset, a City čak 12.5 miliona eura, ali Hajduk nije želio prodati svojeg mladog igrača. Da je bio zainteresova, Hajduk bi zatražio pismenu ponudu, no ona na Poljud ipak nije stigla.

Biuk je nedavno potpisao novi ugovor s Hajdukom, sa kojim u ovom klubu ostaje do 2026. godine. Poprilično je jasno da ne bi trebao odraditi cijeli ugovor na Poljudu, a u medijima su se spominjane i nerealne cifre od 20 miliona eura. Kad i ako se proda, Biuk će gotovo sigurno biti najskuplji Hajdukov igrač u istoriji.

Rekordni Hajdukov izlazni transfer je Nikola Vlašić, kojeg je Everton u ljeto 2017. platio 10.8 miliona eura.

Učitaj još novosti