03. 09. 2021 - 21:26
Koeman saznao uslove za novi ugovor u Barceloni: Još je samo...
907
Shares
Koeman saznao uslove za novi ugovor u Barceloni: Još je samo ostalo da mu biraju početni sastav

Koeman saznao uslove za novi ugovor u Barceloni: Još je samo ostalo da mu biraju početni sastav

03. 09. 2021 - 21:26
0
Shares

Nizozemski stručnjak dobio je povjerenje rukovodstva katalonskog kluba za ovu sezonu, a već se uveliko priča o to me da bi on mogao produžiti saradnju sa klubom.

Koeman je od čelnika Barce dobio uslove pod kojima će dobiti novi ugovor i oni djeluju gotovo nevjerovatno.

Među uslovima za produžetak saradnje nisu dovoljni samo dobri rezultati tima pod njegovim vodstvom već povratak otpisanih igrača na koje Koeman nije računao te razvoj mladih fudbalera.

Koeman je otpisao Samuela Umtitija i Riquija Puiga. Rukovodstvo kluba zatražilo je od trenera da ih vrati u ekipu. On je to bez pogovora učinio i računat će na njihove usluge u ostatku sezone.

Također, čelnici kluba su od nizozemskog stručnjaka tražili da igra u sistemu 4-3-3. Klub želi da tim igra atraktivan fudbal sa bitnim učinkom igrača iz akademije.


U početnim utakmicama sezone ekipa ne blista, iako su u tri meča ostvarili dvije pobjede, ali mladi igrači su dobili šansu za igru (Gavi, Nico Gonzalez).

Koeman je očigledno spreman prihvatiti apsolutno sve što rukovodstvo od njega traži samo da bi ostao na klupi Barcelone. Neće biti nikakvo čudo da prihvati sugestije o tome kojih 11 fudbalera će mu počinjati utakmice. Sve ostalo je već prihvatio.


Nizozemac nije imao previše trenerskih uspjeha tokom karijere. Trofej Kupa Kralja iz prošle sezone mu je prvi nakon 12 godina i trofeja Johana Cruyffa sa AZ Alkmaarom. Ranije je osvajao prvenstvo Nizozemske sa Ajaxom i PSV-om, te Kup Kralja sa Valencijom 2007. godine.

Ronald Koeman je Barcelonu vodio u ukupno 57 utakmica. Dobio ih je 36, 10 ih je odigrao neriješeno, a 11 izgubio.

Učitaj još novosti