03. 09. 2021 - 15:51
Nevjerovatne scene stižu sa kvalifikacijskog meča iz CONCACAF...
907
Shares
Nevjerovatne scene stižu sa kvalifikacijskog meča iz CONCACAF zone. Igrač nije mogao izvesti korner zbog navijača

Kvalifikacije za SP

Nevjerovatne scene stižu sa kvalifikacijskog meča iz CONCACAF zone. Igrač nije mogao izvesti korner zbog navijača

03. 09. 2021 - 15:51
0
Shares

Sjedinjene američke države sinoć su gostovale kod reprezentacije El Salvadora u okviru kvalifikacija za SP - zona CONCACAF.

Iako su bili veliki favoriti amerikanci su izvukli samo bod na ovom vrućem gostovanju.

Tokom utakmice Salvador je imao veliku podršku s tribina, no temperamentni navijači domaće selekcije u nekoliko su navrata pravili pakao za članove selekcije SAD-a.

U 50. minuti se Giovanni Reyna spremao izvesti korner, ali navijači okupljeni na stadionu Cusclatan zasuli su ga raznim predmetima, pa su nogometaša SAD-a policajci okružili kako bi ga zaštitili.

Ovo nije jedini incident koji su počinili navijači tokom trenutnog niza kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo. Slična situacija dogodila se u Mađarskoj, gdje je engleska momčad pobijedila domaćina sa 4:0 na Puskas Areni.

Nakon pogotka koji je postigao Raheem Sterling, šalice i boce piva letjele su prema proslavljenim igračima, a s tribina je bačena raketa nakon pogotka Maguirea.

Osim toga, čuli su se ružni povici od strane mađarskih navijača koji su rasistički vrijeđali pojedine gostujuće reprezentativce, zbog čega je FIFA pokrenula istragu i Mađarima se sprema žestoka kazna.

Učitaj još novosti