31. 08. 2021 - 13:16
Nemir u svlačionici Francuza: Borba ko će biti veća zvijezda,...
907
Shares
Nemir u svlačionici Francuza: Borba ko će biti veća zvijezda, privatni sastanak s predsjednikom...

Nemir u svlačionici Francuza: Borba ko će biti veća zvijezda, privatni sastanak s predsjednikom...

31. 08. 2021 - 13:16
0
Shares

Bosnu i Hercegovinu u srijedu od 20:45 u Strasbourgu čeka utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Francuske. 

Francuzi su se u ponedjeljak okupili po prvi put nakon komplikovne završnice Evropskog prvenstva. Sve je počelo povratkom Karima Benzeme, zatim svađe između Kyliana Mbappea i Oliviera Girouda, a okončano je ispadanjem od Švicarske.

Nakon što su osvojili Svjetsko prvenstvo u Rusiji i pridodali drugu zvjezdicu na dres stvari su krenuli niz brdo u francuskom taboru, a atmosfera je i dalje napeta, posebice nakon preranog ispadanja na Euru.

kylian-mbappe

Ispadanje od Švicarske na penale je dovelo da svađe među porodicama igrača na tribinama. Francuski mediji su počeli pisati o nimalo opuštenoj atmosferi u selekciji, a osjeti se i napetost među nekim igračima, posebno se to odnosi na Kyliana Mbappea.

Ugledni L'Equipe je donio nove detalje o stvanju u svlačionici. Nakon duže vremena prvi put na spisku nema Oliviera Girouda. Formalni razlog je sportske prirode, ali prije da je Didider Deschamps doveden u situaciju da bira između Girouda i Mbappea.

Povratak Benzeme znači da ekipa ne zavisi o Mbappeu kao ranije. Osim toga, postoje i određene "smetnje" ko je sada veća zvijezda u reprezentaciji.

Mbappe je dodatno uzburkao strasti što je tražio privatni sastanak sa predsjednikom FS Francuske, Noelom Le Grateom, tražio je objašnjenja za tretman koji je dobio nakon promašenog penala protiv Švicarske i to zašto ga nisu branili u javnosti.

To se uopšte nije svidjelo "veteranima" u svlačionici Trikolora pa je jasno da 22-godišnji superstar nije popularan među starijim kolegama.

I sam Giroud još uvijek ima jak utjecaj u svlačionici, prvenstvno zbog sjajnog odnosa sa kapitenom Hugom Llorisom pa bi njegov izostanak mogao utjecati na cijelu atmosferu u ekipi.

Deschamps je definitivno pod pritiskom jer paralelno mora raditi na sportskom uspjehu te držati mir u svlačionici što uopšte ne biti lako nakon traumatičnog iskustva na posljednjem kontinentalnom takmičenju.

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti