30. 08. 2021 - 10:59
US Open je počeo! Đoković želi ispisati historiju!
907
Shares
US Open je počeo! Đoković želi ispisati historiju!

US open

US Open je počeo! Đoković želi ispisati historiju!

30. 08. 2021 - 10:59
0
Shares

Danas počinje US Open i to je velika radost za sve ljubitelje tenisa. Najveći favorit je Novak Đoković. On upravo na ovom US Openu želi ispisati historiju.

Đoković će postati prvi teniser s osvojenim svim Grand Slamovima u jednoj kalendarskoj godini ako osvoji US Open

Osim toga, Novak bi došao do 21. GS titule i time bi se odmakao do Rogera Federera i Rafaela Nadala, koji imaju po 20 titula, a zbog pvoreda i Švicarac i Španac neće igrati na US Openu.

Iako uvijek postoji mogućnost da neko iznenadi, uz Novaka se ipak najveće šanse daju Alexanderu Zverevu, Danilu Medvedevu i Stefanosu Tsitisipasu, ali ne treba otpisivati ni igrače poput Mattea Berrettinija, Jannika Sinnera ili Denisa Shapovalova.

Naravno, Novak kao i uvijek motivisan, spreman da dođe do nove titule.

„Neću da kažem da je za mene ’sad ili nikad’, mislim da ću imati još prilika da osvajam slemove, ali ovo je jedinstvena prilika da uzmem kalendarski slem. S druge strane, ne treba da stavljam na sebe dodatni pritisak, i tako je veliki. Ipak, odličan sam pod pritiskom, to sam pokazao mnogo puta u karijeri. Pritisak je privilegija, stvarno to jeste, mi za ovo radimo celog života, da budemo u poziciji da ispišemo historiju".

Učitaj još novosti