30. 08. 2021 - 16:05
ČOVJEK ILI VANZEMALJAC? Mnogima je najbolji ikada, iz meča u...
907
Shares
ČOVJEK ILI VANZEMALJAC? Mnogima je najbolji ikada, iz meča u meč ispisuje historiju, a kad su vidjeli kako mu je tijelo izgledalo prije 17 godina ZANIJEMILI SU

CRISTIANO RONALDO

ČOVJEK ILI VANZEMALJAC? Mnogima je najbolji ikada, iz meča u meč ispisuje historiju, a kad su vidjeli kako mu je tijelo izgledalo prije 17 godina ZANIJEMILI SU

30. 08. 2021 - 16:05
0
Shares

Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi - vječna je dilema koja vjerovatno nikad neće biti razriješena. Portugalac i Argentinac već 15-ak godina nas oduševljavaju i dominiraju svjetskim fudbalom.

Na Evropskom prvenstvu zaista je odličan već sada 37-godišnji napadač Juventusa, koji je pogađao protiv Mađarske (dva puta), ali i Njemačke. Ispisao je već nekoliko rekorda, izdvajamo nastup na čak petom kontinentalnom turniru gdje je apsolutni rekorder.

Prvo evropsko prvenstvo sigurno ne pamti po dobrom, jer je tada kao 19-godišnjak izgubio senzacionalno finale na domaćem terenu od totalnog autsajdera - Grčke.

Ipak, 2016. pokorio je Stari kontinent pobjedom nad Francuzima u velikom finalu, a u meču protiv Mađarske na otvaranju aktuelnog Eura postao je najbolji strijelac u historiji evropskih smotri s ukupno 11 golova. Tu cifru uvećao je protiv Njemačke, te ona iznosi 12.

Upravo nakon tog duela pokazao nam je još jednom svoje izuzetno isklesano, mišićavo tijelo. Nevjerovatno zvuči da u usporedbi s fotografijama iz 2004. godine razlike u fizičkom izgledu portugalskog asa gotovo i nema. Što je gotovo nevjerovatno...

"Ovo će biti moje peto EP, ali imam osjećaj kao da je prvo. Želim da ga počnemo na pravi način, pobjedom. Potrebno je da odigramo dobar meč i da budemo pozitivni od prve do posljednje utakmice", poručio je tada Ronaldo.

Ronaldov gol protiv Elfa je bio zaista impresivan, pa je uslijedila detaljna analiza ono što je uradio na Allianz Areni. Još jednom je uspio pomjeriti granice normalnog, iako se radi o 36-godišnjaku.

trep-copy-1Najpopularniji fudbaler današnjice je 92 metar uspio pretrčati za 14.2 sekundi što zaista djeluje nevjerovatno pošto je u jednom trenutku na centru igrališta čak i usporio.

Maskimalna brzina koju je ostvario fudbaler Juventusa je bila 32 km/h, poređenja radi najbrži čovjek u historiji Usain Bolt je tokom trke od 100 metara imao maksimalnu brzinu od 37.85 km/h.

Sve ovo je rezultat fenomenalnog profesionalima kojeg je Ronaldo pokazuje svih ovih godina te je sada u stanju da pretrči mnogo mlađe protivnike od sebe.

CR7 već dugo vremena ima poseban način ishrane i treniranja. Neki znaju reći i da pretjeruje, ali jednostavno njegova glad za golovima i pobjedama mu ne dopuštaju da odustane.

Do sada na ovom Euru ima tri gola čim se izjednačio sa Miroslavom Kloseom kao najbolji strijelac svjetskih i evropskih prvenstava. Obojica imaju po 19 golova.

Inače, Ronaldo i družina u posljednjem kolu igraju protiv Francuske. U reprizi finala posljednjeg Evropskog prvenstva Portugalu treba bod za prolazak dalje, a nekim kombinacijama bi im odgovarao i poraz. U tom slučaju bi se trebali poklopiti rezultati iz ostalih grupa. Mada će tada zaista teško proći...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti