29. 08. 2021 - 15:17
Izviđaču Memorijal "Edhem Edo Sirćo", Studenti završili kao drugi
907
Shares
Izviđaču Memorijal

VISOKO

Izviđaču Memorijal "Edhem Edo Sirćo", Studenti završili kao drugi

29. 08. 2021 - 15:17
0
Shares

Od petka do nedjelje u Visokom se igrao prvi Memorijalni turnir "Edhem Edo Sirćo", u čast preminulog legendarnog bh. rukometaša Edhema Sirće. Organizator turnira je bio RK Bosna Visoko, a nastupale su ekipe čiji je dres nosio Sirćo. Ranije su svoje učešće otkazale ekipe iz Italije (Rubiera) i Slovenije (Krško), radi novih mjera zbog koronavirua.

Tako su učešće uzele ekipe Bosne (V), Bosne (S), Izviđača i dobojske Sloge. Prvog dana turnira Izviđač je nadigrao sarajevsku Bosnu, te je slavio rezultatom 34:33. U drugom meču dana dobojska Sloga je slavila protiv visočke Bosne sa 29:28.

Subotnji program otvorile su ekipe Bosne (S) i dobojske Sloge, a studenti su slavili rezultatom 29:23 u meču u kojem su vodili sve vrijeme. U drugom meču visočka Bosna je vodila na poluvremenu protiv Izviđača sa 13:11, ali je aktuelni šampion BiH u nastavku meča uspio da preokrene i dođe do pobjede od 28:24.

Posljednji dan turnira otvorile ekipe Izviđača i Sloge, a upravo taj duel je odlučivao o pobjedniku prvog Memorijala "Edhem Edo Sirćo". Na kraju su skauti slavili sa 33:26, te su tako osvojili trofej.

U drugom meču dana sastale su se dvije Bosne, a na kraju je slavila sarajevska Bosna sa 35:28. Studenti su na startu poveli sa 9:3 i nisu dozvolili Visočanima da im se približe ni u jednom momentu, te su na kraju zasluženo slavili. Ovom pobjedom Studenti su zauzeli drugo mjesto.

Predsjednik RK Bosna Adnan Delić uručio je pehare najboljim pojedincima. Za najboljeg golmana proglašen je Irhad Alihodžić (Bosna Visoko), a za najboljeg strijelca Muhamed Toromanović (Bosna Sarajevo). Najbolji igrač na turniru je Miloš Kos (Izviđač Ljubuški).

Delić je predstavniku Sloge uručio pehar za treće mjesto, a Amila Koso, direktorica JU Centar za kulturu, sport i informisanje, uručila je pehar kapitenu sarajevske Bosne Muhamedu Toromanoviću za osvojeno drugo mjesto.

Pehare za prvo mjesto Milanu Vukšiću, kapitenu skauta, uručili su gradonačelnik Visokog Mirza Ganić i to pehar u trajnom vlasništuv, te sin rahmetli Edhema Harun Sirćo, koji je uručio posebno dizajnirani prelazni pehar. 

Učitaj još novosti