28. 08. 2021 - 17:35
IGRAČ STONOG TENISA BEZ RUKU. Ostavit će vas bez daha kada...
907
Shares
IGRAČ STONOG TENISA BEZ RUKU. Ostavit će vas bez daha kada vidite kako igra

Tokio 2021

IGRAČ STONOG TENISA BEZ RUKU. Ostavit će vas bez daha kada vidite kako igra

28. 08. 2021 - 17:35
0
Shares

Ibrahim Hamadtou je egipatski predtsvnik na paraolimpijskim igrama u Tokiju koje se trenutno održavaju.

Ovaj paraolimpijac je ostavio sve bez daha svojom igrom stonog tenisa jer ovaj igrač nema rukuu. Kaže kako je u početku svog bavljenja sportom nogomet trebao biti sport kojim će se baviti međutim odlučio se kako kaže za " nemoguću misiju " i to jest stoni tenis. Ali pokazao je svima da je to itekako moguće .

Stavlja lopticu između prstiju na nozi, nalazi poziciju, baca ju u zrak i reketom koji drži u ustima servira na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Kakva mentalna snaga, kakva želja kod Egipćanina Ibrahima Hamadtoua (48) koji je ostao bez obje ruke u željezničkoj nesreći kad je imao deset godina. 

Tokyo 2020 Paralympic Games - Table Tennis

Postao je otac troje djece, krenuo se ozbiljnije baviti stolnim tenisom i na kraju uspio osvojiti srebro na Afričkom prvenstvu za osobe s invaliditetom 2013. godine. Debitirao je na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru kad su mu bile 43 godine, a uspio je upasti i na ovogodišnje izdanje Paraolimpijskih igara u zadnji tren jer se natječe u grupi 6, odnosno to je grupa za one koji mogu stajati, ali imaju neke poteškoće s rukama ili nogama. 

Tokyo 2020 Paralympic Games - Table Tennis

Učitaj još novosti