26. 08. 2021 - 21:30
SAVRŠEN LET IVANE ŠPANOVIĆ. Pobijedila na mitingu dijamantske...
907
Shares
SAVRŠEN LET IVANE ŠPANOVIĆ. Pobijedila na mitingu dijamantske lige u Lozanu

dijamantska liga

SAVRŠEN LET IVANE ŠPANOVIĆ. Pobijedila na mitingu dijamantske lige u Lozanu

26. 08. 2021 - 21:30
0
Shares

Srpska atletičarka, Ivana Španović je ostvarila veliki uspjeh na mitingu Dijamantske lige u Lozani. Ona je skokom od 6,85 metara iz posljednje serije obezbijedila mjesto među najbolje tri i plasman u finalnu seriju, gdje je potom došla do 6,73 metara i bila najbolja u konkurenciji Sanjije Kadi i Jazmin Sojers za veliku pobjedu!

Srpska skakačica udalj je već u prvoj rundi izbila na čelnu poziciju skokom od 6,71 metara, da bi u narednoj dodatno popravila rezultat i skočila pet centimetara dalje.

Sve do treće serije Ivana je držala prvo mjesto u svojim rukama, kada je Sanjija Kadi iz Švedske skokom od 6,92 metara uspijela da "preskoči" srpsku atletičarku. Španović je za to vrijeme bila prilično konstantna, pošto je u toj seriji otišla do 6,74 metara, dok je u četvrtoj "dobacila" do 6,59 metara.

Među najbolje tri prije šeste serije našle su se pomenuta Sanjija Kadi, Ivana Španović i Jazmin Sojers iz Velike Britanije, koja se petim skokom probila na treće mjesto. U odlučujućoj seriji Sojers je skočila 6,43 metra, naša Ivana je potom "dobacila" do 6,73 metara i čekala je rezultat Šveđanke. Ona je skočila 6,64 metara i to je bio znak za Ivanino slavlje!

 

Učitaj još novosti