24. 08. 2021 - 18:37
Odbojkašice doživjele poraz od Belgije, šanse za plasman u...
907
Shares
Odbojkašice doživjele poraz od Belgije, šanse za plasman u nastavak takmičenja minimalne

EVROPSKO PRVENSTVO

Odbojkašice doživjele poraz od Belgije, šanse za plasman u nastavak takmičenja minimalne

24. 08. 2021 - 18:37
0
Shares

Odbojkašice Bosne i Hercegovine doživjele su poraz i u 4. kolu Evropskog prvenstva za žene. Ekipa Stevana Ljubičića poražena je od Belgije u Beogradu sa 3:0, te je tako sada na omjeru 1-3 čime je svoje šanse za prolazak dalje iz grupe svela na minimum.

Odlično je počela Bosna i Hercegovina ovaj meč. Djelovalo je to jako dobro i većim dijelom ove dionice naša reprezentacija je imala prednost, pa je i u sami finiš ušla sa vodstvom 22:20. Ipak, dopustile su naše odbojkašice Belgijankama seriju 4:0 i tako one dolaze do dvije meč lopte. Prvu ne koriste, naša reprezentacija smanjuje na 24:23, ali iz druge poentiraju i osvajaju prvi set.

Ni drugi set nije loše počeo po našu reprezentaciju. Poveli smo 3:1, ali potom dolazi do pada u našoj igri i prednost Belgijanki je samo rasla, te su ubjedljivo došle do osvajanja drugog seta i vodstva od 2:0. On je okončan rezultatom 25:19.

Naše djevojke dobro su otvorile treći set i povele su sa 4:1, ali Belgija se brzo vraća, okreće rezultat i dolazi do prednosti rezultatom 18:12, čime je postalo jasno da se naš tim nema čemu nadati do kraja ovog duela. Set je okončan rezultatom 25:15, a meč sa konačnih 3:0 za Belgiju.

Našoj reprezentaciji je ostala još jedna utakmica u grupi, protiv Rusije, i zaista samo nas čudo može dovesti do četvrtog mjesta u grupi i prolaska u narednu fazu. To čudo, podrazumjeva da mi pobjedimo Rusiju, a da Francuska izgubi i od Azerbejdžana sutra i od Belgije prekosutra, što je poprilično nerealno za očekivati.

Učitaj još novosti